изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:53 EEST
ХОЛАНДСКИЯТ АНСАМБЪЛ "ЧУБРИЦА" ЩЕ ЗАПЕЕ В БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ РИТМИ НА СЦЕНАТА В ДОБРИЧ    
Култура
Холандският ансамбъл "Чубрица" ще запее в български народни ритми на сцената в Добрич, съобщават от общината за гастрола на формацията на 8 юни.Хоровият състав от Амстердам вече има 15-годишна творческа биография. Чужденците се запалват за първи път по българския фолклор от народната певица Галина Дурмушлийска, дългогодишна солистка на ансамбъл "Добруджа", и импресариото Якоб ван Бейлен, припомнят ценителите на "Чубрица".



"Биляна", "Девойко мари хубава", "Изгряла зора Деница" и още много емблематични песни от българския фолклор достигат до холандската публика чрез ансамбъл "Чубрица". Хоровият състав участва в годишните прегледи на Нова българска музика, изпълнявайки специално написани за него творби от български композитори, съобщава кореспондентът на БТА Юлия Христова.
"Чубрица" идва за осмото издание на международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в Балчик, а в Огледалната зала "Нели Божкова" в Добрич ще се представи под диригентската палка на Renske Velthuis, съобщават от общината.
Днес от 18:00 часа в зала 13 на Художествената галерия в Силистра ще се проведе концерт на холандския смесен хор „Чубрица“. Фолклор, но винаги по модерен начин: традиционните песни са „аранжирани“ и концертните песни са написани от български композитори, специално за ансамбъла. Всички песни се изпълняват на български език.



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.72 секунди