изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:42 EEST
ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ НА БАЛЧИК ЛОВЯТ РИБА, ЗА ДА СГОТВЯТ ЧОРБА ЗА ФЕСТИВАЛА НА ЦАЦАТА    
Новини
От близо седмица общинските съветници на Балчик са в риболовна треска за предстоящия Фестивал на цацата, който ще се проведе за трета поредна година от 8 до 10 юни в Кранево. Отговорната задача за приготвянето на 3 казана безплатна рибена чорба сега е възложена на общинарите, които цяла седмица мятат въдици и лично ловят основния продукт за чорбата. За шеф готвач е определен Виктор Лучиянов, известен като Фишмастер, който постави миналата година Световен рекорд с улов на 70-килограмов групер на изкуствена примамка jigging.


Чудовищната риба бе уловена в Гърция, а парчета от нея също ще паднат в казаните с чорба за Фестивала. Приготвянето на рибената вкусотия от общинарите ще бъде зорко наблюдавано от Сидония Радева и нейната майка Даниела Пеловска, общински съветник.
Музикалната програма тази година залага на рок в първата вечер на фестивала – 8 юни 2018, когато хедлайнери са Уикеда и рок кралицата Милена.
В петък в Кранево пристигат КАОМА – изпълнителите на най-големия хит на всички времена „Ламбада“. Те ще изпълнят всичките си хитове в събота – с едночасов концерт, а малко преди тях Замунда Банана Бенд ще завихрят своето шоу на сцената.
Алфредо Торес, кубинката Сирсе, румънската звезда Джордж Дайс и варненския клуб Маламбо ще направят танцови работилници, за да разкършат всички посетители, а купона ще продължи до зори с уникално нощно хавайско парти на плажа!
Последният фестивален ден по традиция е отреден на фолкорните формации от региона, но в програмата ще се включи и Георги Мамалев със своето артистично шоу. Кулминацията на 10 юни 2018 ще бъде концертът на най-морската от всичките ни певици – Тони Димитрова.
Организаторите на фестивала са обособили и Детска сцена, за да могат и децата да открият нови игри и забавления. Заради тях в Кранево ще пристигне и любимецът на малки и големи– бате Енчо!
В програмата са включени лятно кино на открито, лунапарк, ледена пързалка, конна езда, както и много атрактивни състезания.
Едно от тях е сеирджийското бягане с обувки на висок ток – няма ограничения за пол и възраст, важното е токчетата да са минимум 7 см. Дистанцията за пробягване е 60 м.
„Бирената миля” стартира в събота, в 18.30 ч. Регламентът е следният: Пиеш бира, бягаш 400 метра. Пиеш още една, пак бягаш 400 метра… и така четири пъти, докато избягаш 1600 метра. Като минеш и през 9 метра маси с бира, тъкмо ще си ги направил една цяла миля (1609 метра).
Ще има и състезание по най-бързо чистене на цаца, както и състезание по надяждане с цаца.
В рамките на фестивала ще се разиграе томбола с атрактивни награди, а събраните средства ще бъдат използвани за довършване на църквата в село Кранево, заяви Илиян Станоев, Председател на Общинския съвет в Балчик. НДТ


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди