изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:00 EEST
КОНВЕНЦИЯТА НА ООН ЗА ПРАВАТА НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ ДА ПРОРАБОТИ, ИСКАТ МАЙКИ    
Общество
„Ние сме тук и ще продължим да бъдем тук, докато не проработи Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания”. Това заявиха майки на деца с увреждания, които построиха палатков лагер пред сградата на Община Добрич, в подкрепа на протестите на майките на деца с увреждания в София. Конвенцията е приета още през 2012 г., но 6 години тя е мъртва в България. Затова майките поставиха некролог „Тук почива”, а самите те бяха облечени с тениски „Системата ни убива”.



„Искаме Закон за личната помощ, специализирани колички, да има индивидуална оценка на деца и лица с увреждания, според нуждите. Да има достатъчно дневни центрове, където хората с увреждания да бъдат обгрижвани, достатъчно и добре обучен персонал”, каза Стела Илиева, майка на малката Алекс, болна от детска церебрална парализа.
Алекс се нуждае от постоянна рехабилитация, от специализирани уреди, от логопед и психолог. „Аз съм млад човек, искам да работя, за да се чувствам пълноценна, но ако знам, че на детето ми е оказана лична помощ, че то е гледано и обгрижено. Не искам да съм затворена между 4 стени”, каза още Стела Илиева.
Решаването на проблема зависи от Министерски съвет. Майките в Добрич бяха категорични, че ще си направят график и пред палатката непрекъснато ще има протестиращи. „Ще докажем, че сме навсякъде и че сме единни”, заявиха те. НДТ


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди