изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 00:26 EEST
В КАВАРНА ЩЕ БЪДЕ ОБНОВЕН ГРАДСКИЯТ ПАРК    
Новини  В Каварна ще бъде обновен градският парк, съобщават от общината за инвестиционното предложение за реконструкция на пространството. Общината възнамерява да реновира всички пешеходни зони, като подмени настилките, и да изгради нови алеи. В парка ще бъдат възстановени чешми и ще бъде доизградена площадка за игра на деца. При главния вход ще бъде осигурен достъп за хора с увреждания и за майки с детски колички.

Ще бъдат обособени и две нови зони за почивка и забавления, като сред зеленината ще бъде поставена и беседка. В рамките на проекта ще бъдат засадени нови растителни видове, ще бъде подменено и парковото осветление. Общината ще закупи нови пейки и кошчета за боклук.
Инвестиционното предложение не засяга зони от националната екологична мрежа "Натура 2000", съобщава кореспондентът на БТА Юлия Христова.
Единствена по рода си в България Алея на рока– и къде другаде би могла да бъде, се намира се в градския парк на Каварна, точно до автогарата. Първият паметник в нея е на Рони Джеймс Дио – вокалист на "Елф", "Рейнбоу", "Блек Сабат", "Дио". Преди да си отиде от този свят през май 2010 г., той няколко пъти е свирил в Каварна. Втората статуя е на покойния Георги Минчев.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди