изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:21 EEST
КОЛЕКТИВНА ЖАЛБА ДО ВИК – ДОБРИЧ ПУСНАХА НЕДОВОЛНИ ГРАЖДАНИ    
НовиниКолективна жалба до ВиК внесоха живущите на бул. „Добруджа” 35 в Добрич. Причината е продължаващото вече два месеца безводие в блока. „Крайно недоволни сме от качеството на водоподаването. В продължение на повече от два календарни месеца налягането на водата е толкова ниско, че не позволява извършване на ежедневните ни домакински и хигиенни дейности – използването на перални, съдомиялни машини, душове.

Положението е денонощно – прибираме се от работа и водата спира или е с налягане като пред спиране, ставаме сутрин и водата спира или е с налягане като пред спиране.  Същото е и в съботите и неделите – липсващо налягане, обикновено и напълно спряно водоподаване. Принудени сме да задоволяваме елементарните си домакински и хигиенни нужди по начин, неприсъщ на ХХІ век. Часовете  с нормално налягане и водоподаване в посочения период от два месеца са изключение.
Считаме, че сме изрядни абонати на дружеството. Проявихме търпение с надеждата проблемите да са временни и нормалното водоподаване да бъде възстановено. За съжаление, това не се случва. Напротив – проведените последни разговори с дежурните оператори на тел. 058655832  не дават надежда, че в близко бъдеще се очаква да получим нормално налягане на водата. Операторът заявява, че няма причина на адреса да има ниско налягане и нещата приключват до тук. Поредна седмица проблемът не е отстранен. Поредна събота и неделя, в които водата е с налягане като пред спиране.  Това ни навежда на мисълта, че не се предприемат абсолютно никакви действия за отстраняването на многократно изложения по телефона проблем.
Молим да назначите незабавна проверка на посочения адрес и да разпоредите да бъдат предприети незабавни действия, за да бъде водоподаването ни нормализирано и в съответствие със законовите норми.
В случай, че налягането на водата не се нормализира своевременно след депозиране на настоящата жалба, ще бъдем принудени да отнесем проблемите си към Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, както и да потърсим обезщетение за претърпените от нас вреди по съдебен ред”, се казва в жалбата.
Ситуацията вече излиза извън контрол. Перем дрехите си при съседи и приятели, къпем се при съседи и приятели. Минахме на суха храна, защото няма с какво да измием чиниите си. Не е нормално да си лишен от елементарни битови нужди – течаща вода. Ако ВиК – Добрич продължава да неглижира проблема, ще си потърсим правата и в по-горни инстанции, заканиха се потърпевшите добричлии.
Отговорът от ВиК трябва да бъде изпратен до жалбоподателите в срок до две седмици. НДТ


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди