изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:26 EEST
НА ДУРАНКУЛАШКОТО ЕЗЕРО Е ПОСТРОЕНА ПЪРВАТА В БЪЛГАРИЯ КЕДРОВА КЪЩА; ОПРАВДАХА БИВШ ШЕФ В БНБ ЗА ДОБРУДЖАНСКА БАНКА    
НовиниНа брега на Дуранкулашкото езеро, точно до комплекс „Златната рибка”, е построена първата в България екологична кедрова къща. Инвеститор са „Кедрови къщи” АД. Скъпата постройка е създадена единствено с демонстрационна цел. Тя няма да се продава, в нея няма да живее никой, няма да се дава под наем и няма да има щатен персонал, който да се грижи за стаите.
Къщата е на два етажа, построена е за по-малко от три месеца. Консултантска бригада от САЩ е наблюдавала строежа.

В изграждането на къщата употребата на бетон и желязо е сведена до минимум. Основният материал, използван в строителството, е червеният кедър, който расте единствено в района на Тихоокеанското крайбрежие на САЩ и Канада, а световният лидер в кедровата индустрия е Lindal Cedar Homes. Кедрови Къщи България АД планират изграждането на луксозно еко селище в района до демонстрационната къща. То ще се разпростре на 10 декара, на които ще бъдат построени само пет кедрови къщички.
От свои източници НДТ научи, че след около 2 месеца започва изграждането на 20 къщи край Дуранкулашкото езеро, на 3 км от първата кедрова къща, и на други 20 в покрайнините на София.

******************
Бившият подуправител на Българска народна банка Емилия Миланова е била оправдана от Софийския градски съд по обвинение за източване на сметките на две банки, едната от които Добруджанска търговска банка.
 Обвинението срещу бившата банкова шефка бе за това, че като подуправител на БНБ е разпоредила със свое решение от 11 ноември 1997 г. от сметките на Добруджанска търговска банка и "Капиталбанк" да бъдат извадени средства, преведени с цел увеличаването на техните капитали. Мотивът й бил, че въпросните средства са били отпуснати от частните акционери - банките "Кембъроу ММ5" и "Фърст файненшъл", за погасяване на текущи дългове към други финансови институции. По повдигнатото обвинение Миланова бе заплашена от десетгодишна присъда.
Делото срещу нея е от юли 1998 г. - започнато по времето на Иван Татарчев и продължило при наследника му Никола Филчев. От тогава до днес то многократно бе връщано за доразследване, прекратявано и възобновявано. Миланова бе обвинена за длъжностно престъпление при анулирането на апортни вноски и счетоводни операции, довели до фалит на "Добруджанска банка" и "Капиталбанк". Случаят бе определен за особено тежък.
НДТ – 3 юли 2008 г.



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди