изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-30 @ 09:07 EEST
ГЛОБА ОТ 340 БРИТАНСКИ ЛИРИ ЩЕ ПЛАТИ БЪЛГАРИН, ШОФИРАЛ БЕЗ ПРЕДПАЗЕН КОЛАН В АНГЛИЯ    
Ред и сигурност    Окръжен съд - Добрич призна финансова санкция, наложена в Англия на мъж от Добрич за това, че през май 2017 г. е шофирал без предпазен колан. Нарушението било извършено в района на град Грейс, област Есекс, където мъжът управлявал лек автомобил с добричка регистрация, без да спази задължителното изискване за поставяне на предпазни колани в моторните превозни средства.


    За извършеното деяние 32-годишният М.И. е бил глобен от компетентните органи в Обединено кралство - Англия и Уелс.    Със съдебно решение, постановено на 1 ноември 2017 г., на българския гражданин е била наложена санкция в общ размер 340 британски лири. Сумата включва глоба от 220 лири, 90 лири за направените разходи по съдебното и административно производство, както и определените със същото решение 30 лири към обществен фонд или организация за подпомагане на жертвите.
    Производството в Окръжния съд беше образувано въз основа на изпратено удостоверение, обосновано с Рамково решение на Съвета, относно прилагането на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави - членки на Европейския съюз.
     Съдебният състав прецени, че не са налице основания за отказ от признаване и изпълнение на наложената глоба и мъжът трябва да плати 760.98 лв., равностойни на 340 британски лири, по курса на БНБ към датата на постановяване на решението за санкцията.
    В съдебната зала санкционираният български гражданин заяви, че знае за извършеното нарушение и желае да плати наложената му глоба.
    Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен срок. 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди