изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:34 EEST
ПРАЗНИКЪТ НА ПЛОДОРОДИЕТО В ШАБЛА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 15 СЕПТЕМВРИ    
Новини Празникът на плодородието се организира за шеста поредна година и цели приемственост в положената традиция да показваме даровете на природата и грижовността на стопаните. Ежегодно празникът се организира в първия неработен ден след Кръстовден.

По утвърдената традиция и тази година организаторите от община Шабла ще дадат възможност на всички местни и гостуващи ни производители да подредят свои щандове, а на самодейните колективи да участват в културната програма Събитието е с конкурсен характер и наградите ще бъдат поделени в няколко категории: най-едри зеленчуци (лук, морков, тиква, диня, грозде, картоф, домат, капия и др.); най-добре аранжиран щанд; най-богат щанд; най-вкусни местни и национални ястия; най-характерен обреден хляб, съобщи Радио Варна. Специално жури, под председателството на Ути Бъчваров, ще отличи победителите, а община Шабла ще връчи парични награди и грамоти. В края на празника всички ще могат да опитат от вкусно приготвените ястия от Ути и от гостуващ майстор-кулинар от Република Полша. Празникът ще приключи с концерт на оркестър „Канарите“ в Градския парк.
Покани за участие са отправени до всички кметства, читалища, производители, земеделски кооперации, пчелари, животновъди, рибари, както и общините на област Добрич и близките региони. Наши гости ще бъдат и представители на побратимена на Шабла община Терешин. Желанието за участие трябва да бъде потвърдено до 31 август.
Тази година, преди началото на Празника на плодородието, в Градския парк за първи път ще бъде организирана изложба-базар на декоративни птици и животни.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди