изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 06:08 EEST
ПРИКЛЮЧВАТ РЕМОНТИТЕ ДОБРИЧ-АЛБЕНА И ДОБРИЧ-ВАРНА, ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ПРЕЗ ЕСЕНТА…    
НовиниОграничават се максимално ремонтите по автомагистралите през летния сезон, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай. По "Тракия" спира всякаква работа, за да може да се поеме очаквания интензивен трафик.  На автомагистрала "Хемус" обаче ще продължи ремонтът на тунелите "Витиня" и "Ечемишка", и едното платно на виадукта "Коренишки дол".

Нанков отбеляза, че сериозно е облекчен трафикът по Южното Черноморие с предсрочното пускане за движение на участъка Поморие – Ахелой и обхода на Ахелой. По пътя между Варна и Бургас в ремонт е само мостовото съоръжение "Звездица", работата по което трябва да приключи до 20 дни.
Приключват ремонтите на отсечките Варна – Добрич и Добрич – Албена, които ще бъдат възобновени през есента. През летния сезон няма да се работи заради тежкия трафик, а в дните, когато той е най-интензивен, движението на тежкотоварни превозни средства се ограничава, каза министър Нанков. Той подчерта, че извършващите се ремонти са добре обозначени.
Изявлението на министър Нанко не съвпада с желанието на добруджанци, че ремонтите ще продължат едва през есента. Пътят Добрич-Албена в не малко участъци продължава да е гробница и да крие поне две опасности: катастрофи с риск за загинали и осакатени; значими повреди на служебните и личните автомобили с тежки икономически последици особено за всекидневния транспорт на работници и служители до големите туристически комплекси – Албена, Златни пясъци, Св. Св. Константин и Елена, Дружаба и други, където са заети много хора от региона с препитанието си.
По направленията Добрич-Албена и Добрич-Варна се движи и голям поток с летовници от Румъния, особено в почивните дни. Проблемните отсечка принуждават тези летовници да търсят други курорти и по този начин да лишават от доходи курортния комплекс Албена и най-големите варненски курорти, които с данъчните си отчисления имат много голям принос и за изграждане на пътищата в страната. Така Добруджа отново се натиква от управляващите в трета глуха линия и на нея се гледа по-скоро на една далечна провинция, отколкото на равноправен регион на държавата. 
СевероИЗТОЧЕНА България, това заключение на местните хора за Североизточна България напълно се препокрива с оправданието, че големият поток от автомобили пречи на ремонтите.
И това лято за много голяма част от пътищата на Добруджа се оказа… НА КУКОВО ЛЯТО!
НДТ


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди