изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:50 EEST
ФЕСТИВАЛЪТ "СВЕТЪТ В ДЕТСКИТЕ ДЛАНИ" ЩЕ ПОПУЛЯРИЗИРА ЕЗИКА НА ШЕКСПИР    
Култура Фестивалът "Светът в детските длани" в Балчик популяризира сред учениците езика на Шекспир. Десетото издание на форума събира 320 деца от България и Русия, изучаващи английски език в школи, центрове, частни и държавни училища, съобщават от общината с чиято подкрепа се организира събитието. Фестивалът е под егидата на кмета на Балчик Николай Ангелов.


Форумът открива театрална сцена, на която младите таланти ще представят спектаклите "Гръм гръмна" и "Ваканцията" по Рей Бредбъри, "Стъпканите петунии" по Тенеси Уилямс, "Мери Попинз" от поредицата на Памела Травърз. На английски език ще прозвучи и приказката "Снежната кралица". Учениците-актьори ще покажат постановки и на родния си език като с особен интерес се очаква интерпретацията на "Криворазбраната цивилизация" от Добри Войников, разказа за театралния афиш Светлана Атанасова от организаторите на фестивала.
В дните до 11 юли, когато ще бъде гала-концертът на наградените, ще има творческа надпревара и в разделите вокал, рецитация, хореография.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди