изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 07:19 EEST
Как да си направите оцет с лавандула?    
Кулинарни Това е прекрасно допълнение към килера на всеки готвач, което можете да използвате винаги, когато ви трябва оцет.


Можете да го добавите към майонеза или за ароматизиране на салати, които изискват оцет, като зеле и моркови, маруля с репички или краставици. Този оцет запазва не само аромата на лавандулата, но и собствения си аромат. Ако имате градина, в която сте насадили лавандула, струва си да направите няколко бутилки по тази рецепта, тя ще оживи всеки мрачен зимен ден. Дори можете да направите подарък на приятел и той ще бъде приятно изненадан.

 Какво ви трябва?

4 (750 мл) бутилки бял винен оцет

20 + 20 стръка прясно набрана лавандула

 Инструкции

 Поставете пет стръка лавандула във всяка бутилка. Затворете бутилките отново и ги оставете на слънчево място в продължение на две седмици. След изтичане на двете седмици, извадете от бутилките стръковете лавандула и ги заменете с нови. Оставете още две седмици на слънчево място.

За да се съхрани за по дълго време оцетът, съхранявайте на хладно, сухо и тъмно място, мазе или изба, но да не е влажно за срок до 2 или 3 години.

Използвайте в салатни сосове, майонеза, маринати и всички салати, които изискват оцет.

http://po-krasivi.net

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди