изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:27 EEST
ПРИКЛЮЧИ ПРОВЕРКАТА СРЕЩУ УЧИТЕЛЯ ОТ ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ    
ОбразованиеРегионалното управление по образование е приключило проверката срещу преподавателя по историия и география в Езикова гимназия „Гео Милев“ Христо Димитров, научи НДТ. По категоричен начин не се оправдава твърдението на жалбоподавателите, че Димитров е прилагал двоен стандарт в оценяването. От друга страна обаче е налице вербална агресия от страна на учителя спрямо определени ученици.


Срещу Христо Димитров в РУО са постъпили три жалби – от родители на две ученички, третата е от ученик в ЕГ. Според написаното в жалбите, учителят Димитров системно тормозел определени ученици от паралелките с немски език, обиждал ги постоянно, заплашвал ги, като през цялото време твърдял, че никой не може нищо да му направи, защото имал ТЕЛК.
По време на проверката станало ясно, че родителите на едно от потърпевшите момичета, поотделно, са отправили телефонни заплахи към Димитров. Едната е на 21 юни, другата – на 26 юни. Димитров подал жалба в полицията.
В петък, 13 юли, директорът на Езикова гимназия Милена Иванова е връчила на преподавателя предупреждение за уволнение.
Едно от становищата на РУО след проверката е, че една от причините за възникналия конфликт е и заниженият контрол от страна на ръководството на гимназията. НДТ


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди