изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:18 EEST
ПОД БЪЛГАРИЯ ВРИ ОТ НЕФТ И ГАЗ, ПОД ДОБРУДЖА ИМА ОГРОМНО НАХОДИЩЕ ОТ ГАЗ    
Новини На България не й трябва нито "Южен поток", Южен коридор. В недрата на земята ни и в Черно море има огромни залежи от нефт и газ. Това твърди пред "Стандарт" феноменът бай Иван Милев, който живее в бургаското село Димчево. Той е на 84 г., но все още работи. Занимава се активно с радиестезия и няма ден, в който да не го повикат за помощ. Търсят го основно в региона на Странджа, за да открива вода. Годините не са помрачили ума на бай Иван и той помни всеки кладенец, който е открил.


"Заедно с последния извор, който намерих вчера, дотук станаха общо 6625. Скоро дойде един човек, търсил вода в имота си. Викал няколко пъти геолози - пробили 70 м сонда, правили проучвания. После втора сонда, трета - няма и капка. Аз отидох и за няколко минути му показах мястото с водата. Човекът не можеше да повярва на очите си", твърди бай Иван.
Казва, че усеща водата и нефта с тялото си. Но не може да работи без специалните си инструменти - багети. Има над 50 вида от тях и си ги майстори сам.
От 35 години бай Иван не спира да повтаря, че под земята на България текат реки от нефт и газ. Кълне се, че е проучил територията на страната ни метър по метър и знае точно откъде минават петролните потоци. Никой обаче не иска да го вземе на сериозно. Повече от 20 години се борил да стигне до първите мъже в държавата с единствената молба да го изслушат и да направят сондажни проучвания. Никой не му обърнал внимание, отминавали го с безразличие, а понякога чувал и подигравки.
Петролните залежи в страната ни не излизат от ума на феномена. Фиксидеята му да превърне България в петролна банка станала каузата на живота му. Дръзнал да изкаже на глас теорията си още в годините на соца. Дори два пъти се срещал с Тодор Живков. Всъщност, бившият Първи е единственият от големците, който го приел и го изслушал. Обещал му и силна подкрепа, за да докаже способностите си и да покаже от къде минава горивото. Това се случило през 87-88 г.
"Първата ми среща с Тодор Живков беше в резиденцията "Перла" в Приморско, а после ме повикаха в София в Централния комитет на БКП. Той ми даде зелена светлина, но имаше хора, които попречиха", разказва бай Иван. Влиятелни по онова време учени от БАН се опитали да убедят Живков, че Иван Милев е обикновен шарлатанин. Нарочили го, че се опитва да стане "втора Ванга" и му подлели вода. Въпреки това, Тато наредил цял екип учени да се заемат и да работят заедно с бай Иван. Падането на комунистическия режим през 1989 г. обаче спря целия проект, още преди да е започнал реално.
Още в първите години на демокрацията феноменът от Димчево повел нова битка с още по-голяма надежда, че младите демократи ще му подадат ръка. Ударил обаче на камък. "Писах купища писма до министри, президенти и премиери. Молих ги само да ме чуят и да им дам картите, на които съм начертал откъде минава нефтът и газта. Никой не поиска да ме чуе. Цели 20-25 години ходих, писах и се молих. Вече спрях, защото никой не иска и да знае какво мога. Не се намери нито един, който да каже - дайте го този човек тук да го видим луд ли е, измамник ли е или наистина знае нещо", коментира огорчен пенсионерът. За последно писал писма до бившия премиер Симеон Сакскобургготски. Оттогава се е зарекъл, че повече няма да се моли, докато не го потърсят. Но така и никой не му позвънил.
Иван Милев обаче получил признание и висока оценка от руски учени. През 1990 година отишъл в Русия, където получил шанс да докаже феноменалните си способности. Твърди, че показал на братушките къде са най-големите им залежи и ги оставил с отворена уста. "Там руснаците ми казваха: Бай Иване, ти си чудо! Друг като тебе в света не се е родил. Не разбираме защо вашите учени не те използват. Когато им разказах, че в моята страна никой не иска да ми подаде ръка, те не можеха да повярват. Аз не искам пари от тази работа. Единственото ми желание е да оставя след себе си нещо голямо, от което ще имат полза всички хора, ще има полза и държавата. Но никой не иска помощта ми и аз насила добро не мога да направя", казва примирено възрастният мъж.
Бай Иван е готов да обори цялата наука за произхода на нефта. Според него схващането, че черното злато е с микроорганичен произход, е абсолютно погрешно. "Няма такова нещо, тази теория е тотално сгрешена. Нефтът извира от ядрото на земята. И не е истина, че свършва. Няма начин залежите да не намаляват, но нещата не са такива, каквито ги представят пред хората. Има огромни количества нефт, особено в България. Ние само трябва да ги извадим и да решим веднъж завинаги всичките си проблеми. Иска се само един сондаж и ще изнасяме в цяла Европа. България ще стане чудото на света, убеден е феноменът от Димчево.
Според него през страната ни минават две нефтени артерии. Едната идва от Украйна, пресича Румъния и влиза в България. Петролната река минавала близо до Свищов, а оттам заминавала през Гърция за Либия. Покрай Варна пък е най-голямото находище на газ. Било разположено върху огромна площ от 15 000 кв. км между Варна и Констанца, а част от него попадало под Черно море. Нефт и газ в огромни количества имало и край Бургас, кълне се бай Иван.
"Това, което се случва в България, е абсурдно. Живеем върху златна мина, а не я използваме. Сега държавата тегли милиарди заем - това са страшно много пари, на които ще плащаме и лихви отгоре. А не искат да отделят едни 20 милиона, за да бият две сонди. Толкова ще струват най-много. Една сонда излиза 5-7 млн. лв. Говорих с отговорника за OMV и той ми каза, че преди години в Норвегия са пробити 75 сондажа по 15 млн. евро всеки, защото са в морето и са по-скъпи. Смятайте колко пари са дали за проучвания, докато най-накрая открият нефта. А при нас става въпрос за минимални инвестиции, които ще се възвърнат веднага хилядократно", казва Иван Милев. Изготвил е професионална карта, върху която са нанесени всички находища на петрол и газ в България. Феноменът е направил и втора карта с нефтените залежи в цяла Европа. Нашите учени обаче не признават картите му и смятат, че те са плод на болни фантазии и нереални амбиции. "Мислят ме за смахнат и изветрял, но аз знам точно маршрута на природния газ и на нефта под нас. От всички европейски страни, България е най-богата. "Цялата ни страна - надлъж и шир, е в артерии от нефт и газ", убеден е бай Иван.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди