изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:48 EEST
Българката, пострадала в огнения ад, обхванал Гърция, проговори за ужаса: Земята беше огън! И на война не е така!    
По света Елена Иванова, на 73 години, е българката, която пострада при пожарите в Гърция. Тя оцеля, но е с изгаряния. "Замириса ми на дим, не можех да дишам. Излязох, видях, че има огън по пътя. Пламнаха колите, всичко гърмеше. Нямате си представа какво беше. И на война не е било така”, разказа жената пред "Нова телевизия".

"Зет ми се обади и каза да пълзя по земята, но земята беше огън. Духаше го и от едната и от другата страна. Видях един човек, отворих му колата и направо влязох, помолих го да ме кара край морето”, допълни Елена Иванова. Когато стигнала до морето имало хора, които ѝ помогнали. Най-малко 74 души са били убити при пожарите, бушуващи близо до Атина от понеделник, съобщи служител на гръцката противопожарна служба. Най-малко 187 души, включително 23 деца, са били ранени. Броят на изчезналите лица все още е неясен. Броят надхвърля броя на смъртните случаи от 2007 г., когато един от най-жестоките пожари убива около 70 души в южния регион Пелопонес. По-рано Гръцкият премиер Алексис Ципрас обяви тридневен траур за десетките жертви на горските пожари в района на Атина "Днес Гърция скърби и в памет на тези, които изгубихме, ние обявяваме тридневен траур. Но не трябва да се оставим скръбта да ни съкруши, защото тези часове са часове на борба, единство, кураж и солидарност", каза Ципрас.

Това ли е доказателството, че пожарите в Гърция са предизвикани умишлено от...





Пореден ден върлуват ужасяващи пожари в Гърция. Десетки са загиналите, а стотици ранените, като броят им продължава да расте. Много държави предложиха помощ на южната ни съседка в борбата със стихията. Премиерът на страната Алексис Ципрас обяви тридневен траур, но всички се чудят можеше ли да бъде избегната тази трагедия и откъде дойдоха пожарите. Според гръцкия министър на гражданската защита Никос Тоскас тези пожари не са невинни. Той намекна, че големият пожар, който пламна в планината Герания, може да е резултат от палеж и това ще бъде разследвано от властите. Министърът подчерта, че на същото място, където избухна огънят в понеделник, предишната вечер пламнали два други пожара, които бързо били поставени под контрол. Докато горяла огнената стихия край Кинета, друг пожар избухнал над рафинерията в Аспропиргос.  Една от зловещите версии е, че зад палежите стои стремежът към бързо забогатяване. Това подозрение изказва публицистът Андреас Месимерис в Туитър.  Като доказателство за подозренията си той публикува две снимки. На първата се вижда горски пожар, разгорял се в планински район в Кинета през август м. г. На втората фотография, направена на същото място в началото на юли т. г., се вижда, че там вече е изграден вятърен парк за зелена еленергия. Читател на БЛИЦ ни изпрати подобни снимки, за които твърди, че са от района е Халкида на 60 км от Атина.   „Няма никакви пожари! Има само пари! Покажете ми парите!“, коментира Месимерис.    За да помогне на гражданите, гръцка компания за информационни услуги създаде интернет платформа с база данни за изчезналите лица, като неофициална инициатива. "Официалната регистрация на изчезналите прави противопожарната служба, но компанията "Audax Cybersecurity" иска да помогне в тези трудни моменти и затова създаде отворена база за търсене на изчезнали в смъртоносните пожари“, съобщи гръцката компания. Успоредно с това гърците се организират, преди всичко чрез социални мрежи, за събиране на необходимите продукти за подпомагане на засегнатите граждани. Броят на вече жертвите превишава този от 2007 г., когато около 70 души загинаха в едни от най-смъртоносните пожари в южната част на полуостров Пелопонес.                  
 https://www.blitz.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди