изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:37 EEST
8 СЕЛА ИЗЛЯЗОХА НА ПРОТЕСТ ЗАРАДИ ЛОШИТЕ ПЪТИЩА    
Общество
Жители на осем добрички села – Житница, Козлодуйци, Лясково, Черна, Тянево, Камен, Пчелник и Крагулево, се събраха наа протест заради лошото състояние на пътищата, които ги свързват с областния център Добрич. На разклона за село Смолница недоволните развяха български знамена и издигнаха плакати „Стига лъжи, искаме действия!”, „Плащаме данъци, плащаме винетки, искаме нормални пътища”, „И ние имаме право на нормални и безопасни пътища”. 



Заради ужасния път, отсечката с. Житница – Добрич, се взема, вместо за 15 минути, за 1 час. Работим само, за да си оправяме колите. Знаете ли колко гуми съм сменил? Заради лошите пътища специализираните автомобили отказват да идват до тези села, обясняваха хората.
„Тук сме представители на 8 села и протестираме срещу лошия път, който свързва селата с Добрич. Пътят Лясково – Добрич не е ремонтиран близо 40 години. Частично се правят някакви ремонти, но те не могат да издържат и един сезон. Това са излишни пари, които се хвърлят. Не сме удовлетворени и настояваме за цялостна рехабилитация на пътя. В Лясково живеят около 350 жители, около 20 са малките деца и пътуват редовно до другите села. Фирмите вече отказват да пристигат в селото, не искат да ни снабдяват с хляб. Да не говорим за продукцията, която се извозва в момента. Искаме си пътя, Борисов ни обеща преди година и половина, но не си изпълни обещанието”, заяви Божко Божков, кмет на село Лясково.
„Като общинска администрация разчитахме на поет ангажимент от предния митинг, който се проведе през 2016 година пред Областна управа. Тогава имахме категоричното уверение на АПИ в лицето на ОПУ, че ще се предприемат необходимите действия. Наистина пътят от Добрич до Козлодуйци се поизкърпи, дори от Козлодуйци посока Лясково, но има още много какво да се прави на този път. Явно финансовият ресурс, който беше отделен, не беше достатъчен. Надяваме се, че този път исканията на хората ще бъдат чути. Това е един от най-лошите пътища на територията на областта, които се стопанисват от АПИ. Хората искат цялостна рехабилитация. Това е третокласен път, обслужва много села, основна транспортна артерия на територията на областта. В тези 8 села живеят около 2 500 души. Считаме, че е крайно належащо да се отремонтира пътят”, бяха думите на Дико Иванов, зам.-кмет на община Добричка, който също беше сред протестиращите.
Недоволните дадоха срок на управляващите за спешни мерки 1 месец. Ако няма адекватни действия от отговорните инстанции, хората се заканиха, че ще предприемат ефективни мерки, като първата ще е да съберат всички табели за вход и изход от селата и да ги струпат пред Областна администрация. „Поне да ни изтрият от картата на България”, казаха протестиращите. НДТ


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди