изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 07:01 EEST
САМОСТОЯТЕЛНА ИЗЛОЖБА НА ПЕНКА ДИМИТРОВА – ДАМБУЛОВА В ДВОРЕЦА – БАЛЧИК    
Култура На 1 август от 18 ч. в галерия “Тихото гнездо” на ДКИ КЦ “Двореца” – Балчик, ще бъде открита петата самостоятелна изложба на Пенка Димитрова – Дамбулова. Художничката е завършила Художествена гимназия – Казанлък и ВТУ ”Св. Св. Кирил и Методий”, специалност „Стенопис“, при проф. Н. Гелов. Член е на СБХ. Участвала е в редица съвместни изложби както в България, така и извън страната.

Картините, вдъхновени от красотата на природата и състоянията на хората с техните мисли, мечти, желания и надежди, са рисувани през последните 2 години с маслени и акрилни бои, акварел и смесена техника. Темите са различни,  инспирирани от древните легенди, обреди и ритуали.  Цветовете и играта на светлина и сянка в картините  въздействат емоционално върху зрителя и да го карат да мисли и мечтае.
Пламена Рачева - изкуствовед пише: „Творбите на Пенка Димитрова,  като възприятие,  не се затварят в конкретни форми. Реалността на пейзажите ѝ е завладяна от цветни видения, те са като енергии, които променят природните закони. Творбите са в леки ефирни багри, експресивни и драматични в играта на светлина и цветове. Но най-важното за творбите е, че са художествено-изразно отражение на емоционално- духовни състояния“.
Платната с абстрактна живопис ще останат в галерия “Тихото гнездо” до 15 август.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди