изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:17 EEST
НОВИЯТ ГЕНЕРАЛЕН КОНСУЛ НА РУСИЯ ВЪВ ВАРНА БЕ НА ОПОЗНАВАТЕЛНА ВИЗИТА В ДОБРИЧ    
Новини Кметът на Добрич Йордан Йорданов прие вчера новоназначения генерален консул на Русия във Варна Владимир Климанов. Дипломатът бе на първото си официално посещение в Добрич от встъпването си в длъжност през месец юли. Кметът Йордан Йорданов запозна госта с развитието на Добрич и изрази увереност, че традиционно добрите отношения между Генералното консулство и Община Добрич ще продължат със същата сила и в бъдеще.

Ще се търсят нови сфери на сътрудничество, свързани с представяне на възможностите за инвестиции в добруджанския град, и участие на руски фирми в икономически форуми и изложения.
Кметът и генералният консул обсъдиха посещението на Междуведомствена делегация през есента на тази година в Русия, по–тясно сътрудничество между двете страни, както и между руските и български общини. И от двете страни има ясно заявена воля за сътрудничество с консулството. На дневен ред се постави и въпросът за побратимените градове между двете държави и осъществяване на реален диалог на бизнеса.


Руският дипломат Владимир Климанов е роден през 1964 г.  През 1992 г. завършва Московския държавен институт за международни отношения. Говори български и английски. Той има дипломатическия ранг на извънреден и пълномощен посланик от 2-ри клас, получен на 2 септември 2013 г. В системата на МВнР е от 1992 г. насам. Има голям опит в централното управление на руското външно министерство и в чужбина. През 2008-2010 г. работи в Министерството на външните работи на Русия. През 2010 - 2014 е генералният консул на Русия в Русе. От ноември 2014 г. е началник на отдел в Министерството на външните работи на Русия.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди