изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:17 EEST
СТАРТИРА СПЕЦИАЛИЗИРАНА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕФОННА ЛИНИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА ХОРА, ПРЕЖИВЕЛИ ДОМАШНО НАСИЛИЕ    
Новини От 30 юли 2018 г. „Алианс за защита от насилие основано на пола“ (АЗНОП) стартира работата на 24-часова специализирана национална телефонна линия в помощ на жертвите на домашно насилие. Услугата ще бъде денонощно достъпна и безплатна за обаждащите се. Номерът е 0800 11977.

Линията гарантира достъпна ежедневна, 24-часова, психологическа помощ, подкрепа и застъпничество за хора, преживели домашно насилие, в условията на анонимност, конфиденциалност, изслушване и подкрепа, насочване към социално-психологически, правни и други услуги; това включва насочване и към други институции и организации в цялата страна за по-ефективна намеса в случай на актове на домашно насилие.
Линията ще се обслужва от професионалисти и специалисти, които имат опит в работата с хора, преживели домашно насилие, а не от доброволци. От дългогодишния опит на всички организации, членове на АЗНОП, в работа с жертви на насилие, ние знаем, че е много важно при първото обаждане на човек, преживял домашно насилие и търсещ помощ, да може да се получи адекватна и навременна подкрепа, както и информация за възможностите за реагиране при преживяно насилие.
Стартирането на линията стана възможно с финансовата подкрепа на Avon България. Avon дари 50 000 лева от събраните средства в кампанията „Говори открито срещу домашното насилие“ за стартиране на националната специализирана линия в помощ на хора преживели домашно насилие.
„Алианс за защита от насилие, основано на пола“ и Avon се обединяват около разбирането, че домашното насилие е проблем, който засяга цялото общество, и никой не трябва да затваря очите си пред плашещата действителност. По последни статистически данни, всяка трета жена в България е била обект на насилие, обусловено от пола. Колкото по-открито се говори за домашното насилие и то се показва като акт на нарушаване на човешките права, а не като личен или семеен проблем, толкова по-ефективна ще бъде борбата с домашното насилие. Колкото повече възможности за получаване на информация и търсене на помощ по проблема има, толкова повече хора биха могли да намерят начин да се избавят от безизходицата, в която често имат чувството, че се намират жените, жертви на домашно насилие. Затова е важно да се разкриват повече и нови услуги за жертвите на насилие – специализирани телефонни линии, консултативни и кризисни центрове.
Avon, като компания с мисия да помага на жените да бъдат красиви, успешни и здрави, е превърнала битката с домашното насилие в свой глобален ангажимент. Основна задача за кампанията „Говори открито“ е да помогне на жертвите да излязат от жестокия кръг на насилието и да потърсят нови възможности, с които ще се чувстват по-щастливи и успешни. За тази цел Avon работи в тясно сътрудничество със своя партньор Сдружение „Алианс за защита от насилие основано на пола“.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди