изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:44 EEST
Шестима младежи са спасили от удавяне издирваната жена    
Светска клюка
Част от героите, спасили давещата се жена - Любен Ушев (вляво), Мирослав Каров (в средата) и Наско Мазнев


Шестима младежи станаха герои, след като спасиха от удавяне издирваната цял ден от близките Радка Стоименова от Смолян. 21-годишните Мирослав Каров, Наско Мазнев, Николай Кючуков, 22-годишните Любен Ушев и Михаил Михайлов и по-големият с няколко години от тях Стоян Василев, с риск за живота си, извадиха около полунощ в понеделник потъващата жена от водите на езерото „Рибката“.

Същият ден Мирослав си купил риболовен билет и решил да пробва късмета си. Докато ловял риба, видял възрастна жена, която стояла на брега сама и гледала водата. „Направи ми впечатление, но помислих, че просто си гледа езерото. Тя ме видя, беше усмихната, не усетих да е разтревожена. Каза ми: „Ако някой те пита, не си ме виждал!“.Прибрах малко преди 20,00 часа и излязохме с момчетата да играем карти. Докато играхме, около 23,30 часа, Любчо разглеждаше фейсбука си и видя снимка на жена, която се издирва. Показа ни я, приличаше на тази жена, която видях на езерото“, разказа Мирослав.

Без много да се двоумят, момчетата запалили колите и тръгнали към езерото да видят дали не е още там. Паркирали на улицата и пеша слезнали до мястото, което е на другия край срещу ресторант „Рибката“. Било много тъмно и те светили с фенерчета. „Когато наближихме, чухме стонове и викове. Първоначално се уплашихме, но се стегнахме. Видяхме, че във водата има жена. Мирослав и Михаил скочиха в езерото, а аз се обадих на тел. 112“, допълни Наско Мазнев. Жената била на около 6-7 метра навътре. Смелите младежи бързо стигнали до нея. „Беше дълбоко, когато се опитах да я извадя, усетих, че не стигам дъното. Тя потъваше и се показваше на повърхността като пляскаше с ръце. С помощта на Михаил успяхме да я извадим“, обясни Мирослав.
Вече извадена на брега жената казала, че й е студено, а момчетата свалили якетата си, разтривали я, за да я стоплят. Не й давали да заспи, докато не пристигне лекарския екип.

Първи на мястото дошли полицаите, които вероятно били на пост до ресторант „Рибката“. По-късно пристигнал и екипът на „Спешна помощ“. Линейката не успяла да слезе до брега и момчетата хванали носилката и пренесли жената до реаномобила.
„Преди да отидем на езерото се опасявах да не я намерим в по-лошо състояние, но се радваме, че пристигнахме навреме“, вмъкна Любен. „Това не се случва всяка вечер. Важното е че всичко мина добре“, добави Наско.

Жената е приета за лечение в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“. На интензивно лечение е, като състоянието й е стабилно.

61-годишната Радка Стоименова от смолянския квартал Долно Райково излязла от дома в понеделник около 9.00 часа. Сигналът за изчезването на жената е бил подаден в полицията в 16.00 ч., а около 19.00 часа близък на семейството потърси „Отзвук“, за да пуснем информация за издирването й. Вестникът реагира моментално и разпространи публикацията във фейсбук.

http://www.otzvuk.bg


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди