изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:12 EEST
Пореден случай на нападнат лекар е регистриран в МБАЛ Добрич    
НовиниНа 5.08 вечерта по време на дежурство в детско отделение д-р Москова приема дете, което е с хронично заболяване. В продължение на три дни детето е лекувано в дома си и след като състоянието му не се подобрило, родителите го водят в болницата. При приема на детето бащата, във видимо нетрезво състояние,  напада  д-р Москова и прави опит да я удари.

Само намесата на млад мъж по време на инцидента предотвратява по-тежки последици.   Подаден е сигнал до дежурния в полицията и агресивният баща е задържан. Мъжът е нанесъл и материални щети на отделението. Това е поредният случай на агресия от страна на пациент към лекар, което прави работата на специалистите в болницата още по-трудна и опасна.  

     За последният месец рязко се е повишил броят на потърсилите спешна помощ в МБАЛ Добрич. Част от причините за това са летните отпуски на личните лекари и специалисите. Само за едно денонощие в края на миналата седмица през Спешно отделение са преминали над 100 човека – 72 възрастни и 36 деца. Два екипа от лекар и медицинска сестра дежурят денонощно в отделението.

 

Отделение УНГ в МБАЛ Добрич не е закрито!!!

Ръководството на добричката болница категорично заявява,  че отделението УНГ не е закрито, въпреки тиражираната в медиите информация, а е с ограничена дейност.

Практика, прилагана не само у нас е,  през летните месеци да няма планов прием и да не се правят операции. Въпреки това,  в отделението денонощно има дежурен лекар и медицински персонал. От 15 септември отделението ще заработи с пълен капацитет.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.41 секунди