Италианският министър на транспорта Данило Тонинели заяви, че станалото вероятно е "огромна трагедия". От местната служба за бърза помощ обявиха, че има "десетки загинали". Видео показва, как една от железобетонните кули, задържащи окачения мост, пада след мълния. Според полицията причина за инцидента може да е и лошото време.

На мястото са изпратени всички налични превозни средства на пожарната и бърза помощ.

Движението по моста "Моранди" винаги е много натоварено. Той играе важна роля за осъществяване на транспортните връзки с Франция и с летището на Генуа. Мостът е построен през 60-те години на миналия век и е ремонтиран многократно оттогава.

Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до италианския премиер Джузепе Конте.

Генералното консулство на Република България в Милано е в постоянен контакт с местните власти във връзка със срутването на моста "Моранди". За момента няма официална информация за самоличността или националността на жертвите и пострадалите. При получаване на актуални данни българските дипломати ще уведомят своевременно, съобщиха от българското МВнР.

Във връзка с трагедията Гражданска защита на област Лигурия откри следната гореща телефонна линия - 800 640 771

Български граждани могат да потърсят информация по случая или да подадат сигнали на телефоните на Генералното консулство в Милано:

+39 028 49 42 941 и

+39 933 37 82 60 43 (в извънработно време)

https://www.vesti.bg