изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:16 EEST
Монтана и град Инчуан в Китай подписаха споразумение за приятелство    
Китай Делегация от град Инчуан в Китай, водена от зам.-кмета Сун Сюецин, пристигна на двудневно посещение в Монтана, съобщиха от общината в града. Днес кметът на Монтана Златко Живков и зам.-кметът на Инчуан Сун Сюецин подписаха споразумение за приятелство между двата града, което предвижда търговски обмен и сътрудничество в областите на технологиите и културата. Живков припомни за подписаното наскоро споразумение между премиерите на България и Китай, което отваря вратите за сътрудничество на местно ниво.

Той припомни, че Монтана има вече партньорски споразумения за сътрудничество с 12 общини в Европа, а Инчуан е първата в Азия. Сун Сюецин заяви, че двата града имат много общи неща - гостоприемството на хората, климатичните условия, природните дадености и т.н. и е сигурен, че ще намерят области, в които да си сътрудничат.
По-късно китайската делегация ще посети няколко частни фирми в технологичния парк край Монтана и в близкото село Комарево и ще разговаря с представители на местния бизнес. Ще бъдат разгледани и исторически забележителности на Монтана и региона.  http://www.bta.bg

Инчуан е град в Нинся-хуейски автономен регион, Северноцентрален Китай. Населението в градската част е 1 290 170 жители (2010 г.), а в по-обширния район около града 1 993 088 жители (2010 г.)

https://www.lifebites.bg/gradove-badeshteto/
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди