изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:53 EEST
Съдят водач, причинил смъртта на друг в ПТП, при което шофирал с 1, 38 промила алкохол и висока скорост    
Ред и сигурностНа съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен е предаден 19-годишният Тони Б., който при управление на МПС в пияно състояние с концентрация на алкохол в кръвта 1,38 промила причинил по непредпазливост смъртта на друг участник в движението – престъпление по член 343, ал. 3, буква „б“, във връзка с ал. 1 от НК.

Тежкото пътно-транспортно произшествие станало на 3 ноември 2017 г. 19-годишният водач притежавал свидетелство за управление от април същата година. Въпреки малкия си стаж като шофьор, Тони управлявал автомобила си с превишена скорост. При позволена в района на произшествието скорост от 60 км в час, той шофирал с 93 км в час.

Младият мъж пътувал към шуменско село, където живеел. Връщал се от почерпка с приятели, където пил алкохол. На път I-7 Силистра – Шумен – Ямбол той навлязъл последователно в двете ленти за насрещно движение и блъснал челно идващия насреща друг автомобил, чийто водач К.И. починал на място.  От челния удар е пострадал и подсъдимият Тони Б., който след катастрофата бил настанен за лечение в болница.

Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд. https://www.prb.bg

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди