изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:41 EEST
Тържествено отбелязване на 70 години от създаването на Велинград като град и 10 години от обявяването му за СПА столица на Балка    
Новини „Тая благословена котловина, заградена от всякъде с високи планински бърда, има и въздух здрав, мек и животворен. А нейните обилни минерални извори повдигат още повече значението й. Жално, че ние твърде малко се ползуваме от нашите чудесни планински кътове, като тия, пред които няма защо много да завиждаме на разходките и курортите в чужбина.”                                                                                                 Иван Вазов

            Години след безсмъртните думи на Вазов, Велинград / част от Чепинската котловина / е водещ Spa курорт в България и на Балканите. 2018-а е годината, в която той отбелязва 70-та си годишнина като град, 10-та като Spa столица на Балканите и 100 години  организиран туризъм в района.

Организационният комитет по празничните тържества и община Велинград очаква граждани и гости, за да отпразнуват заедно „рожденните дни” на курортния град!

На 01.09.2018г. тържествата започват още от 10:00 часа и продължават до късно вечерта. Кака Лара, Театър Хенд, Корпусът за бързо гърмене и много други ще забавляват децата в сутрешните часове на деня.

Точно 11:00ч. на входа на курорта ще бъде открита Статуя – символ на Велинград.

По обяд, на площад „Николай Гяуров”,  Ути Бачваров ще ни сготви нещо „Бързо, лесно и вкусно”.

Следобедът е посветен на сериозни разговори и срещи. Министерство на туризма и лично Министър Николина Ангелкова организират „Обществено обсъждане на дестинация Родопи”. Непосредствено след това започва и кръгла маса на тема: „Стратегия за ефективно използване на минералните води” – организирана от БУБСПА.

Ники Кънчев и Алекс Сърчаджиева от своя страна имат тежката задача да са водещи на официалната вечерна част. За доброто настроение на всички пък ще се погрижат:  Деси Добрева с трупата на Нешка Робева, Театър на огъня и сенките FIRETER, супер групата „Легендите”, а официалната вечер ще завърши с пищно светлинно шоу и заря. За най-големите ентусиасти има и “After party” на Централния минерален плаж, къдете на сцената ще излезе Гери-Никол.

На 02.09.2018г. продължаваме в сутрешните и обедните часове с анимации за любимите ни деца и фолклорна палитра с ансамбъл „Добруджа”.

Очакваме Ви!

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди