изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-12-02 @ 17:08 EET
РАЙОНЕН СЪД БАЛЧИК ПОСРЕЩА УНГАРСКИ МАГИСТРАТИ    
Ред и сигурностСъдии от Унгария ще посетят Районен съд - Балчик днес, съобщи председателят на институцията съдия Ивелина Велчева. Гости на съда ще бъдат четирима унгарски магистрати, чиято визита се осъществява по линия на Програмата за двустранен обмен на Европейската мрежа за съдебно обучение (ЕМСО) и ще продължи от 10 до 14 септември.

В състава на унгарската делегация са включени съдии от Районен съд - гр. Мако и Окръжен съд - гр. Сегед. По време на престоя си у нас гостите ще получат информация за българската съдебна система, статута на българския съдия, етичния кодекс на магистрата, работата на държавните съдебни изпълнители и съдиите по вписванията, приложението на медиацията. Унгарските съдии ще бъдат запознати с организацията на работа в Районен съд - Балчик, ще посетят съдебни зали, кабинети на магистрати, деловодства.
Гостите от Унгария ще имат възможност да участват и в обучение, свързано с новия законодателен пакет на ЕС за защита на личните данни, което ще се проведе в Балчик на 11 септември.
В следващите два дни те ще посетят Окръжен съд - Добрич и Апелативен съд - Варна. НДТ


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди