изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-30 @ 09:22 EEST
МАГИСТРАТИ ОТ УНГАРИЯ ГОСТУВАХА В ОКРЪЖЕН СЪД - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност Петима унгарски съдии от Районен съд - гр. Мако и Окръжен съд - гр.Сегед посетиха Окръжен съд - Добрич и се срещнаха с председателя на институцията съдия  Галатея Ханджиева.     Магистратите разговаряха за сходствата и различията в съдебните системи на двете държави, за назначаването и кариерното израстване на съдиите, за техните права и задължения. Коментирани бяха и съществуващите в двете европейски страни кодекси за етично поведение на магистратите.


    Гостите проявиха интерес към образователните инициативи, реализирани от Окръжния съд с цел повишаване на правната грамотност сред учениците, както и към традицията в съда да се представят изложби с творби на млади художници.
    Делегацията имаше възможност да разгледа Съдебната палата и да присъства на кратка презентация за дейността на Окръжния съд.
    Унгарските магистрати гостуват в страната ни по линия на Програмата за двустранен обмен на Европейската мрежа за съдебно обучение (ЕМСО), в рамките на която си партнират с Районен съд - Балчик. Визитата им в Добрич беше инициирана от председателя на балчишкия съд Ивелина Велчева.

Окръжен съд - Добрич
Връзки с обществеността 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди