изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2022-10-03 @ 22:01 EEST
ТАЙНИТЕ СТРАХОВЕ НА ЗОДИИТЕ    
Хороскоп
Всеки човек си има своите страхове, заради които се буди нощем или не смее да направи следващата стъпка в живота си. Най-големият успех е тяхното преодоляване, което също зависи от индивидуалността на хората. Страховете са свързани с личността ни, а от там и със зодията. Ето кой е вашият най-голям страх, според зодията:
ОВЕН

Звучи невероятно, но Овните се боят да не ги смятат за незначителни. С всичката си завоевателска, водаческа и пионерска енергия, те въпреки това са склонни дълбоко в себе си да се изяждат от съмнението, че не представляват нищо особено. Овенът обикновено компенсира, като се захване още по-сериозно да завоюва и води, само за да докаже на себе си и на другите, че не е никой, че има принос и значение. Това, обаче въвлича Овните в ситуации, които просто не са необходими, а отнемат ценно време, което иначе могат да отделят на по-значими цели. Овните често се страхуват и да не изглеждат слаби и разглезени. Това е абсолютно непоносимо за Овена. Затова той се старае да стане и да си остане силен. И така, Овните правят всичко възможно да се сдобият със силно тяло или солидна банкова сметка. Понякога се боят да не бъдат смазани от скуката. Когато няма нищо ново, с което да се захванат, да завладяват, да учат или да станат, Овните губят живеца си и стават инертни. Този страх понякога служи добре на Овните, като ги кара непрекъснато да търсят възможности, с които да израснат. Смелият Овен, който винаги има блестящи идеи, най-много се страхува от липсата на цел в живота. Представителите на тази зодия кипят от енергия и затова трябва да работят повече, за да я изразходят. Другото нещо, което ужасява Овните, е липсата на близки хора, с които да споделят своите идеи.

ТЕЛЕЦ

Понеже сигурността е от огромна важност за Телците, обикновено най-големият им страх е да не загубят своята сигурност. Те плашат сами себе си с мисли как ще останат без пари, няма да могат да платят наема и да осигурят на семейството си даже храна, да не говорим за луксозните храни и предмети, които обожават. Понякога Телците позволяват на този страх да излезе от контрол и си представят катастрофални ситуации, които са наистина стряскащи. Телците може да се страхуват и че не са толкова силни или достойни, колкото са другите. Възможно е да се сравняват с околните и винаги да отсъждат в своя вреда. Когато не се чувстват равностойни, Телците не са склонни да защитават собствените си позиции и оставят другите да ги командват. Истината обаче е, че Телците са и силни, и достойни.

БЛИЗНАЦИ 

Скуката плаши Близнаците до смърт! Тъй като живеят благодарение на външни стимули, хората от този знак много се боят, че ако се отегчат, животът ще стане непоносим. Този страх от скуката понякога тръгва срещу интересите на Близнаците, като ги убеждава, че ако животът стане твърде обикновен или предсказуем, те няма да могат да го направят по-интересен. Смятат, че ще се окажат в капан, без да има с какво да задоволят своето любопитство, интелигентност и енергия. Страхуват се, че ако прекалено се сближат с хората или поемат присърце задачи, това ще направи живота безинтересен, без цвят и аромати. За тях скуката е като килията за осъдения на доживотен затвор. Близнаците често се страхуват и от ограниченията. Може да става дума за физически ограничения, при които се чувстват притиснати от заобикалящата среда, без да могат да пътуват свободно и да намират нови гледни точки. Понякога се страхуват и от интелектуални ограничения. Това може да са ситуации, при които не могат да изразяват свободно идеите си, или в които нямат възможността или пространството да проучват нови и свежи идеи.

РАК

Най-дълбокият страх на хората от зодия Рак е, че няма да могат добре да се погрижат за себе си и онези, които обичат. Мисълта, че няма какво да сложи на масата или с какво да плати наема, обикновено носи безсънни нощи на Рака, но освен това го кара да стане рано сутринта и да направи нещо по въпроса. Този страх кара Рака да работи неуморно, за да не би някога да остане без дом. Страхът да не бъде емоционално наранен е също много сериозен проблем за Рака. Има нещо в характера им, което ги кара да мислят, че ще се разпаднат на милион парченца, ако някой ги нарани. Раците могат да станат потайни, като си мислят, че колкото по-малко се зная за тях самите и за плановете им, толкова по-безопасно ще е за тях. Заради тези страхове Раците понякога се изкушават да изградят висока стена между себе си и останалия сват, като си мислят, че така могат да се защитят.

ЛЪВ

Да бъда обичани и да им се възхищават, е толкова важно за идентичността на Лъвовете, че един от най-големите им страхове е да не бъдат подминати или изоставени. Този страх може да подтикне Лъвовете да правят всичко, за да доставят удоволствие на околните, водени от потребността да получат тяхното одобрение. Те могат погрешно да смятат, че трябва да са невероятно специални, за да имат някакво значение. По тази причина може да се страхуват, че нещо не им достига. Друг голям страх за Лъвовете е, че животът няма да им даде онова, което трябва – или онова, което искат да имат. Ако те решат, че животът ще ги подмине някак си, те започват да манипулират, да изискват и да се опитват да наложат волята си над околните, опитвайки се да постигнат насила желаното. Макар на пръв поглед да изглеждат доста надути, докато го правят, вътрешно са разкъсвани от страх.

ДЕВА

Дълбоко в себе си Девите се страхуват, че са несъвършени и по тази причина – недостойни за любов. Девите имат една особена черта в характера, с която трябва да се справят. Независимо какво са постигнали или победили, те продължават да чувстват, че това не е достатъчно, че има някакъв дефект. Това наистина е болезнено за Девите, защото полагат толкова усилия всичко да е идеално. Страхът, че не отговарят на изискванията, може да накара Девите да се ужасяват от всякакви забележки и открити критики от другите, тъй като ги приема като удар към самите тях, вместо оценка за нещата, които правят. Девите може също да се боят от хаоса, като мислят, че той ще доведе до всеобща гибел. Девите търсят реда, но същевременно зависят от него. Те се чувстват сигурни, когато нещата около тях са познати и се движат по план.

ВЕЗНИ

Потребността на Везните от партньорство може да се превърне в страх от самотата. Тъй като намират смисъл и идентичност чрез отношенията „аз и ти”, те се боят, че ако около тях няма никого, самите те губят смисъл или ще умрат от самота. Везните може да се страхуват, че не са харесвани. Подобна ситуация е наистина болезнена за тях, защото полагат толкова усилия да бъдат мили и добри. Този страх може да се корени в схващането им, че ако не ги харесват, значи нещо у тях не е наред. И вместо да имат вяра в себе си, те започват да търсят реакция от другите, за да видят дали това, което те правят или казват е правилно. Страхуват се, че ако правят нещо „неправилно”, ще бъдат изхвърлени от групата. Би могло Везните да се страхуват, че няма да ги включат в групата, ако не ги харесват. Това е най-тежкият случай. Те мразят да ги оставят отвън, по какъвто и да било начин.

СКОРПИОН


Скорпионите се страхуват да не загубят силата си или да не бъдат в състояние да упражнят влияние върху дадена ситуация. Те искат да знаят, че могат да управляват света около себе си, по този начин се чувстват ценени. Енергията на Скорпиона може да се страхува от унищожение. Независимо колко интересни са им кризите, преживявани от другите и колко смели могат да бъдат самите те, когато решават чуждите проблеми, въпреки това се страхуват, че някаква криза може да ги заличи или да промени из основи живота им. Наясно са с опасностите в живота и не искат да бъдат засегнати от тях. Освен това, Скорпионите се страхуват да не бъдат унижени. Ако някой се държи така, че да заплашва достойнството им, кара ги да се чувстват неудобно или ги унижава по някакъв начин, дотам с отношенията им – изхвърлен е завинаги от живота на Скорпиона. Скорпионите също се боят и да не бъдат разобличени. Може би защото мислят, че силата и влиянието им произлизат от това, че държат стратегиите си в тайна, а може би защото смятат, че ако другите ги опознаят наистина и прозрат в намеренията им, не биха ги обичали.

СТРЕЛЕЦ

Стрелците се страхуват от всичко, което може да ги ограничи или да ги постави в капан, или по какъвто и да е начин да ограничи тяхната свобода или избор. Понеже изпитват необходимост да са свободни да проучват и да скитат, те се чувстват притиснати дори и при най-малкия намек, че това няма да е възможно. Страхът от ограничение може понякога да е доста буквален – чувстват се много неприятно в малки или претъпкани с предмети, стаи и искат да излязат, да се разходят и да подишат чист въздух. Страхуват е също, че могат да бъдат ограничени в ситуации, които ги задушават интелектуално – в които няма нищо за учене или са с хора, чието мислене им се струва дребнаво или повърхностно. Тези страхове се коренят в страха им да не загубят свободата си. Те не искат никой и нищо да ограничава избора им или способността им да действат, когато пожелаят нещо. Чувстват се най-спокойни, когато знаят, че имат открити и други възможности, тогава са сигурни, че могат да се измъкнат, ако нещо започне да става обикновено или скучно и вече не задържа интереса им.

КОЗИРОГ

Повече от всичко на света, Козирозите се страхуват да не ги смятат за незначителни. Плаши ги мисълта, че може би не допринасят с нещо значимо или че другите не ги уважават. За тях това означава, че са безполезни. Защото, ако не ги уважават, каква стойност биха имали? Козирозите може да имат страхове, че не са успели да построят или да направят нещо, слагайки своя отпечатък. Това ги кара да се чувстват безсилни – едно усещане, че животът им няма никакъв смисъл. Те се боят също и да не изглеждат слаби или неподготвени да се справят с живота. Това може да ги накара да се напрегнат до максимум и да съзреят бързо, за да могат да се справят с всички предизвикателства, които животът е приготвил за тях. Освен това, Козирозите се страхуват да не загубят контрол или да не загубят усещането, че са господари на своята вселена. Този страх може да им е от полза, като ги кара повече да внимават какво се случва наоколо и да ги държи съсредоточени и ангажирани.

ВОДОЛЕЙ

Понеже ценят високо своята индивидуалност и независимост, Водолеите изпитват страх да не бъдат обсебени от нещо или някого, което да ги ограничава. Боят се, че няма да имат достатъчно въздух – и буквално, и в преносен смисъл. Родените под този зодиакален знак имат такава вродена нужда от пространство да се изразяват и да експериментират, че могат да се почувстват буквално задушени само при мисълта, че може да са лишени от него. Те изпитват страх и да не попаднат в някаква ситуация в лична връзка или в общност, което не би им позволила да бъдат себе си. Нужно им е по всяко време да усещат връзка със своята индивидуалност. Дори само идеята, че някой или нещо може да ги обсеби така, че да загубят връзка със собствената си същност, наистина ги плаши. Представителите на тази зодия може също да се боят да не би благополучието им да зависи от някого или нещо. Държат да знаят, че са напълно способни да се справят сами и не искат и нямат нужда от ничия помощ. За тях такава помощ би представлявала намеса, която да омаловажи собствените им умения. Друг страх за Водолеите е да не бъдат изоставени или разочаровани от хора, на които разчитат. Това им носи огромна болка. За тях е смазващо, когато някой не отговори на очакванията им или ги напусне.

РИБИ

Сякаш повече от всичко друго, Рибите се страхуват да не бъдат невидими. Чувството, че не оставят никакъв отпечатък върху света около себе си, понякога ги завладява до степен да смятат, че никой не ги забелязва. Това е различно от моментите, когато сами се правят на невидими, за да поразсъждават в усамотение. Става дума за усещането, че уж присъстваш в дадена ситуация, но никой не те забелязва. Понякога Рибите се обвиняват, че не правят нищо достатъчно значимо за света. Смятат, че животът им не е нужен на никого. Започват да се боят, че съществуването им не е достатъчно значимо, за да бъде важно за другите. Колкото и странно да звучи, Рибите понякога се страхуват да не изпъкнат прекалено. Боят се, че ще ги забелязват твърде много, ще бъдат някак твърде изложени на чуждите погледи и ще бъдат погълнати от нуждите на околните. Дотолкова силно усещат енергията на другите, че се чувстват бомбардирани, ако получат много внимание. Това може да обърка усещането им за самите себе си и дори да размие тяхната идентичност и граници.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2022 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди