изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:30 EEST
ОБЩИНСКА СЕСИЯ ГОДИНА ПРЕДИ КРАЯ НА МАНДАТА    
НовиниОБЩИНСКА СЕСИЯ ГОДИНА ПРЕДИ КРАЯ НА МАНДАТА




ОБРЪЩЕНИЕ НА КМЕТА ЙОРДАН ЙОРДАНОВ

Обръщение към общинските съветници направи кметът на Добрич Йордан Йорданов в началото на редовното заседание на местния парламент вчера. Йорданов  обоснова обръщението си с началото на есенния политически сезон, който ще бъде и последната година в мандата на местната власт - през октомври 2019 г. предстоят местни избори.
„Трябва да знаем и да ни ръководи истината, че Добрич винаги е имал грамотни, отговорни и работливи граждани. Като поставим техния интелект над всички политически и конюктурни интереси, ние ще постигнем повече, отколкото са направили тези преди нас.
В този контекст искам да се обърна към Вас, независимо от различията, от политическите пристрастия, на които всеки има право. За мен Добрич ще остане най-важен, така както е било досега, защото бързо и популистко се обслужва личен интерес, трудно и бавно се работи, за да се случи нещо добро за целия град. Нека ни води идеята Добрич да стане по-добро и уютно място за живеене. Само по този начин ние ще можем да отговорим на предизвикателствата - да спрем обезлюдяването, ще надделеем над апатията и бездушието.“
В словото си Йорданов напомни, че представителите на различните политически сили са преди всичко граждани на Добрич и както кметът, така и съветниците са получили доверието на добричлии и проблемите на града са техни проблеми, независимо в кой квартал живеят, какви са политическите им интереси.
„Навлизаме в последната година на мандата“, напомни кметът, „това трябва да ни прави по-отговорни, по- ангажирани, по-можещи. Ако през първата година сме се учили, през втората сме търсили верния път, сега е време да го направим. Единствен критерий за нашата работа са конкретни резултати и те се измерват лесно със състоянието на междублоковите пространства, със здравината на плочките, със състоянието на улиците и не на последно място - с финансовите загуби на общината.
Трябва да помним, че Добруджа не търпи високомерие. Всички знаем, получихме наследство, което не беше от най-приятното и на което всички заедно плащаме цената. Крайно време е партийните различия да не пречат, а да ни обединят общи цели“, каза още Йорданов.
Накрая той призова в навечерието на 25 септември, който символизира Великата победа - Свободата на Добрич, „да се замислим над нашите малки битки, колко нищожни са те в исторически план; колко са безсмислени и най-важното колко много пречат на нашето днес. Да се обединим около решаването на проблемите на Добрич, защото никой не може да се скрие от отговорностите си“.

ОДОБРИХА УПРАВИТЕЛИТЕ НА ДКЦ 2 И НА ЦЕНТЪРА ЗА ПСИХИЧНО ЗДРАВЕ

Д-р Валери Веселинов ще продължи да бъде управител на “Диагностично- консултативен център - II - Добрич”, след като спечели обявения конкурс и бе одобрен на вчерашната сесия на Общинския съвет на Добрич.
Одобрена бе и д-р Даниела Георгиева Събева-Стоева, която е новият управител на “Център за психично здраве д-р П. Станчев - Добрич” EООД.
Д-р Веселинов и д-р Събева бяха единствените кандидати за постовете. По време на конкурса те представиха пред комисията програми за развитие на лечебните заведения за 3-годишен период.

ЗАПАЗВАТ СЕ ЦЕНИТЕ НА ТАКСИТАТА В ДОБРИЧ

Общинският съвет на Добрич гласува днес минималните и максималните цени на таксиметровите услуги на територията на града. Тези цени се определят ежегодно от местните съвети според изискване на закона за автомобилните превози.Запазват се досегашните цени. Минималната цена за 1 километър пробег по дневна тарифа отново ще бъде 0.75 лв., а по нощна – 0.85 лв. Максималните цени са съответно 1.20 лв. и 1.30 лв.

И ОЩЕ ОТ СЕСИЯТА

•    Общинският съветник от Реформаторски блок  Михаел Игнатов напусна правната комисия по собствено желание  и в несъгласие с методите на работа. На негово място съветниците  избраха Божанка Вуцова- икономист от групата на ГЕРБ. Съветниците от Реформаторски блок отказаха да посочат свой представител за  ПК „Законност, обществен ред и контрол”.
•    Общинският съвет гласува стартиране на процедура по преобразуване чрез вливане на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД и „Автобусен транспорт“ ЕООД  в „Градски транспорт Добрич“ ЕООД. По предложение на Зорница Михайлова от ГЕРБ  съветниците дадоха срок на кмета да извърши всички необходими правни действия за това преобразуване в срок до 3 месеца след влизането в сила на настоящото решение.
•    ОбС прие формиране на паралелки с по-малък брой ученици от минималния норматив. В ОУ „Стефан Караджа“ - една паралелка в първи клас с 11 ученици и две паралелки в шести клас с 15 и 14 ученици. В ОУ „Христо Смирненски“ -  една паралелка във втори клас с 14 ученици, две в пети клас и една в шести клас с по 15 ученици. СУ „Любен Каравелов“ ще работи с една паралелка в седми клас със 17 ученици. В СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - една паралелка в осми клас с профил „Икономическо развитие“ с разширено изучаване на английски език, в която ще се обучават 14 ученици. Паралелка с по-малък брой ученици ще има и в Спортно училище „Г. С. Раковски“, където в пети клас ще учат 12 ученици.
Дарик Радио / Радио Добруджа


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.25 секунди