изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:23 EEST
ПОЕТЕСАТА КАМЕЛИЯ КОНДОВА Е НОСИТЕЛ НА НАЦИОНАЛНАТА ЛИТЕРАТУРНА НАГРАДА "ДОРА ГАБЕ"    
Култура Поетесата Камелия Кондова ще бъде удостоена с Националната литературна награда „Дора Габе“ на официална церемония на 11 октомври от 18.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова“. Ще бъде връчено и отличие на Драгни Драгнев за принос в научното изследване и популяризиране на творчеството на Дора Габе.

Вчера на заседание на Общинския съвет предложенията бяха приети единодушно от всички общински съветници. Камелия Кондова е известен автор на поетични книги, сред които  „Повод за живот", "Как се обича художник", "Бай Георги има тъжни рамене" и други. Тя е  предложена за наградата от Съюза на българските писатели и Славянската литературна и артистична академия, откъдето се аргументират, че поетесата днес е едно от ярките и запомнящи се имена в българската поезия. Материалният израз на литературната награда са почетен знак, грамота и паричната сума от 2000 лева. Призът се връчва на всеки пет години за значителни художествени постижения в духа на посланията на Дора Габе и за принос в националната литература. Сред досегашните носители на наградата "Дора Габе" са Елка Няголова, Лиляна Стефанова, Рада Москова.

 

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.33 секунди