изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:54 EEST
ПГ ПО ТУРИЗЪМ ОТКРИВА ПЛОЧА НА ПЕЙО ЯВОРОВ    
Новини Във връзка с 50-годишен юбилей и по повод 140 г. от рождението на П. К. Яворов, професионална гимназия по туризъм  ще открие тържествено на 21 септември 2018 г. от 14.00 часа плоча с бронзов релеф на своя патрон.

Със задачата по изготвянето на паметния знак се зае Инициативен комитет в състав Ангел Джамбазки - евродепутат, Йордан Йорданов - народен представител, Нели Апостолова -директор на ПГТ „П.К.Яворов” град Добрич, Тихомир Маринов - общински съветник в Добрич, и Николай Станев - родител, член на Училищното настоятелство към ПГТ „П.К.Яворов” - град Добрич.  Самата плоча и образът на поета са дело на Христо Илиев - скулптор, автор и изпълнител  на проекта.
Като любопитен факт се споменава, че Тихомир Маринов е бивш възпитаник на гимназията и идеята за поставянето на плочата с лице към пешеходната част на бул. „25 септември” е негова. Това е и един достоен начин да отбележим и 140 години от рождението на забележителния поет и революционер Пейо Крачолов Яворов – патрон на нашата гимназия, казва директорът на учебното заведение Нели Апостолова. Тя кани  всички на откриването на 21 септември т.г., което ще се състои пред сградата на гимназията, съобщи Радио Добруджа.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди