изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:08 EEST
ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ    
Здраве На 13 октомври известният добрички уролог д-р Димитър Радичков отпразнува своята 75-годишнина.


Д-р Радичков е роден на 13 октомври 1943 година в село Гешаново, Добричко. Гимназия завършва през 1961 год. в град Тервел, а медицина – през 1969 година - във Висшия медицински институт в град Варна. Започна работа като ординатор в Хирургичното отделения на Районната болница в Тервел, завеждаш на което става през 1972 година. През периода 1975-1982 година е издигнат за главен лекар на болницата. Специалност по хирургия придобива през 1974 година, а втора такава – по урология – през 1984 год. От месец април 1982 год. преминава на работа в Окръжната болница в Добрич – като ординатор в Хирургическо отделение, а след придобиване на втората си специалност е преназначен за такъв в Урологично отделение. Завежда същото от 1991 година до пенсионирането си през 2006 год., но не прекъсва трудовата си дейност и продължава там като ординатор, като същевременно и до момента разкрива урологичен кабинет във Второ ДКЦ /бившата Работническа поликлиника/. Под негово ръководство са обучени и придобиват специалност Урология трима специалисти. Участвал е в над 20 научни конгреса и конференции, в редица случаи и с научни съобщения. Избиран е и за общински съветник в Добрич.
Д-р Димитър Радичков е известен хирург и уролог в Добрич и областта, за което е допринесъл и 48-годишният му лекарски стаж. Общителен, отзивчив, добронамерен, контактен, внимателен в отношенията си с болните и колегите, той с право се ползва с тяхното уважение.
От името на колегите и от редакцията на вестник „Нова добруджанска трибуна“ желая много здраве, запазване на трудоспособността и дълголетие - като на него, така и на цялото му семейство!

Доц. д-р Ташо ТАШЕВ



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди