изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:56 EEST
ХАСАН АДЕМОВ: УПРАВЛЯВАЩИТЕ СА В ПАНИКА И НЯМАТ СВЕЖИ ИДЕИ В ОБЛАСТТА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО    
Здраве
Съветът за тристранно сътрудничество ще разгледа днес проекта на Закона за хората с увреждания. На следващият  ден ще бъде  приет на заседание на МС и в петък ще бъде входиран в НС. Така през следващата седмица ще се проведе заседание на комисията, която ще обсъди двата проекта - този за личната помощ и закона за хората с увреждания, това коментира в ефира на Радио Добруджа народният представител  от добричка област Хасан Адемов.


Сега ще бъдат гледани двата закона, които са взаимно обвързани, а Законът за социалните услуги - на един по-късен етап, допълни още той.  Идеята е до средата на декември и двата закона да бъдат окончателно финализирани и да влязат в сила от началото на следващата година.
Хасан Адемов коментира и добавките на хората с увреждания. Хората с висок процент на увреждане на практика ще получават интеграционни добавки в размер на 57% от сумата за линията на бедността, което е малко над 200 лева. Всички останали - с над 50% увреждания, ще получават новата финансова подкрепа.  Хората с увреждания и децата с увреждания ще получават допълнителна сума, в границите между 7 и 57%, в зависимост от степента на увреждането.
След като днес /вчера/ бъдат внесени мотивите за вота на недоверие и ние се запознаем с тях, тогава ДПС ще изрази собствена позиция по темата. Така народният представител на добруджанци коментира  искания вот на недоверие от страна на БСП.   Ние имаме съвсем различна идея и философия как да се промени тази система и през годините сме я устоявали. Нашата парламентарна група е опозиционна партия, което в известен смисъл предопределя и поведението ни, каза той.
Състоянието на лечебните заведения в региона е такова, каквото е в цялата страна, допълни  още Адемов. В Закона за бюджета за НЗОК за следващата година е предвидено изискване лекарите да работят само на един трудов договор, което ще създаде огромни проблеми за малките болници и за областната болница в Добрич. Оголването, от страна на специалисти на още отделения в болницата, ще принуди много хора  да пътуват до Варна.  Ще има и такива, които няма да могат да си позволят това и ще останат  без медицинска помощ, защото  това, което се предлага, е концентрация на лечебната дейност в големите градове за сметка на по-малките населени места, съобщи Радио Добруджа.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди