изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:46 EEST
ДАМИТЕ ОТ „МАЙЧИНА ГРИЖА“ НИ КАНЯТ ДА ПРЕЖИВЕЕМ ЗАЕДНО ПОРЕДНАТА ГОЛЯМА НОЩ НА ДОБРОТО НА ДОБРИЧ    
Общество Днес – 19 октомври - в Националния ден на благотворителността, дамски клуб „Майчина грижа“ започна продажбата на покани за тазгодишния Благотворителен бал на организацията, който по традиция се провежда в навечерието на Деня на християнското семейство. Тази година Голямата нощ на доброто на Добрич, както хората сами нарекоха събитието, организирано от добротворките на „Майчина грижа“, ще се проведе на 17 ноември /петък/.


По традиция красотата, добротата и детският талант ще си дадат среща сред уюта на ресторант „България“. И както през изтеклите 21 години, ще има много музика, много усмивки, много танци, много светлина и много щедрост. Защото гостите на дамите винаги са доказвали, че са хора с душа – отворена към Доброто. И към децата в нужда. Напомняме, че средствата, събирани на Благотворителния бал на дамския клуб, подпомагат талантливи деца на Добруджа, ощетени от съдбата – деца сираци, деца с един родител, деца с родители в крайно тежко материално положение, които обаче – въпреки ударите на съдбата, творят – в сферата на изкуството, науката, спорта….
И тази година цената на поканата е 65 лева. И тази година дамите от клуба ще се обърнат към всички свои съграждани – да си закупят покана, жест, който не просто ще им даде шанса за преживеят една незабравима вечер, но и да си докажат, че са истински добри хора. Хора, готови да подадат ръка. Онези, които вече са присъствали на баловете на клуба, знаят, че та 17 ноември ще „съберат“ поредните си незабравими спомени. Защото ще се насладят на изпълненията на талантите на Добрич, защото – отново приятелят на дамите – звездата Влади Въргала ще бъде на подиума, за да даде своя принос в доброто дело, защото ще има прекрасна томбола с прекрасни подаръци – дарени от добри хора, и уникален търг с предмети, които всеки би искал да има в дома си и които да завещае на децата си… И така – всеки който би желал да си закупи покана, би могъл да се свърже с една от дамите от клуб „Майчина грижа“ или да се обърне към редакцията на вестник „Нова добруджанска трибуна“…
А дамите ненепразно стартират продажбата на поканите днес – датата 19 октомври има своя символика. Освен, че това е денят на свети Йоан Рилски Чудотворец, това и Национален ден на благотворителността. За първи път се отбелязва в България на 19 октомври 2002 година - по инициатива на фондация "Щедро сърце". Тя е учредена в обществена полза, с основен предмет на дейност ежегодно провеждане на национална кампания за набиране на средства “Щедро сърце - Национален ден на благотворителността”.
Датата отбелязва значението на благотворителността в борбата с бедността – една социална епидемия, която дори и днес, в 21 век, продължава да разяжда всички държави по света, без значение какво е цялостното им икономическо и културно положение.
Този ден не е единственият в годината, в който трябва да се сетим, че можем да помогнем на друго човешко същество – той е просто повод да си напомним колко голям късмет имаме в сравнение с други, не толкова облагодетелствани от съдбата, и колко е важно да им подадем ръка в трудните моменти.



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди