изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:12 EEST
В ПОНЕДЕЛНИК ОТКРИВАТ НОВОТО ЛЕТИЩЕ В ИСТАНБУЛ    
По света
Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде сред официалните гости на тържественото откриване на третото летище в Истанбул. Церемонията е днес, навръх националния празник на Република Турция. Датата е паметна - на този ден преди 95 години Ататюрк обявява в Анкара създаването от останките на рухналата Османска империя на нова, парламентарна турска република, обърната към ценностите на Запада.


Сред поканените са президентите на Албания, Косово, Македония, Молдова,  Сърбия, Босна и Херцеговина, както и емирът на Катар. Преди тържествата в Истанбул, Ердоган и политическите лидери, както и началникът на турския генерален щаб ще поднесат венци пред гробницата на Ататюрк в Анкара съгласно държавния протокол.
Новото летище на Истанбул се оценява като най-голямото и най-модерното съоръжение, свързващо Изтока и Запада по въздух. Простира се върху площ от 76,2 кв. км и е с капацитет 150 млн. пътници годишно. Аеропортът ще разполага с три центъра за данни, 102 интеграционни системи, 467 предавателя, 780 телекомуникационни офиса, 3257 пункта за преминаване с електронни карти, 3267 информационни монитора, предоставящи сведения за полетите, 9 хиляди охранителни камери. Третото летище ще може да приема и изпраща най-големите в света самолети Еърбъс A380 и Боинг 737-800, ще разполага с шест писти, а зоната на перона за летателните машини е с капацитет за 500 самолета.



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди