изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:08 EEST
ВОДОСВЕТ И ПОКЛОН ЗА ДЕНЯ НА БУДИТЕЛИТЕ    
Новини Добрич ще посрещне Деня на народните будители с празничен водосвет в храма "Света Троица" и поклон пред паметната плоча на първото взаимно училище в града, съобщават от общината.


Училището отваря врати през 1859 година в двора на църквата, а неговият пръв учител - Иван Кършовски, въвежда взаимоучителния метод на преподаване, годишен изпит за завършващите ученици и честването на празника на Кирил и Методий.
На 1 ноември венци и цветя ще бъдат положени и на паметниците на създателите на българската азбука, на Христо Ботев, Васил Левски, Захари Стоянов, Йордан Йовков, Дора Габе, Адриана Будевска и други народни просветители.
На тържествена церемония в Огледалната зала "Нели Божкова" ще бъдат връчени годишните награди "Добрич" за принос в духовното и културното развитие на общината. В празничната програма творби от класиката ще свири тазгодишният носител на Гран при на конкурса "Надежди, таланти, майстори" младият цигулар Кай Орлинов, съобщава Юлия Христова, кореспондент на БТА.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди