изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:11 EEST
БЧК-ДОБРИЧ ЗАПОЧВА КАМПАНИЯ "СОЛИДАРНОСТ" В ПОДКРЕПА НА СТУДЕНТИ СИРАЦИ    
НовиниБЧК-Добрич започва благотворителна кампания "Солидарност" в подкрепа на студенти сираци, съобщават от милосърдната организация.


Областният съвет на БЧК вече учреди фонд по повод 140-годишнината от създаването на милосърдната организация в подкрепа на сираци, които желаят да продължат образованието си във висши учебни заведения. Служителите на БЧК-Добрич събраха средства, които ще осигурят финансовата помощ за година на един стипендиант. Към каузата се присъединиха и други институции като събраната сума е около 1700 лева, посочват от БЧК. В областния съвет вече са постъпили запитвания за стипендии на трима сираци, за които се подготвят документите, съобщи кореспондентът на БТА Юлия Христова.
От БЧК апелират всеки, който иска да се присъедини към кампанията "Солидарност", да дари средства по банков път или в касата на милосърдната организация. Дарения могат да се правят и в касички, поставени в клоновете на "Български пощи" в общините в Добричка област. Стипендиантите ще бъдат подбрани според правилника на Областния съвет на БЧК, в който е регламентиран и периодът на изплащане на помощта.



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди