изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-09-26 @ 04:28 EEST
ОТКРИХА НОВА СПОРТНА ПЛОЩАДКА В ШАБЛЕНКОТО УЧИЛИЩЕ    
Образование
Архангеловден, 8-ми ноември, се превърна в специален празник за учениците от СУ „Асен Златаров“ в Шабла. Официално бе открита новата спортна площадка в двора на училището. Тя бе построена със средства от Министерство на образованието и науката (МОН) - 119 304 лв., в рекордно кратък срок.


На многофункционалното игрище може да се спортуват мини футбол и уличен баскетбол. Изпълнител на проекта е специализираната фирма в изграждане на спортни терени „Есен Спорт“ ООД  - Варна. Игрището е 1200 м2, с петслойна акрилна система Courtsol Tournament ITF class 2, разполага с игрище за мини футбол и две игрища с професионални баскетболни системи с поликарбонатно стъкло, стрийт-фитнес с уреди на Титан, DIN EN certified.
На откриването лентата прерязаха кметът на община Шабла, Мариян Жечев; председателят на ОбС Шабла д-р Йорданка Стоева и директорът на СУ „Асен Златаров Петранка Валентинова. Гост на церемонията бе и Калоян Койчев, старши експерт „Професионално образование и обучение“ в РУО Добрич.
В словата си преди ритуала кметът Жечев и Валентинова изказаха благодарност към МОН и лично към министър Вълчев за прекрасното съоръжение, което ще осигури на шабленските ученици възможност да подобрят физическата си активност и ще им даде пътя към големия спорт. Директорът благодари на общинска администрация за съдействието при реализирането на проекта. Кметът пък благодари на МОН и за оборудвания с компютри кабинет в СУ „Асен Златаров“ за първия учебен ден. Д-р Стоева пожела на учениците да ползват със здраве новата си придобивка, както и да я пазят, за да я има и за бъдещите поколения.
Мажоретният състав към ОДК Шабла, с ръководител Надя Иванова, поздрави ученици и гости със свое изпълнение, а ученици от X и XI клас на училището, нагледно показаха някои упражнения на стрийт-фитнеса.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди