изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:35 EEST
ПО СВЕТА    
Новини ДОНАЛД ТРЪМП отново обвини през Туитър френския си колега Еманюел Макрон за евентуална армия на Европейския съюз и вместо това поиска да се плати на НАТО за отбрана. Тръмп коментира, че Германия е атакувала Франция и в двете световни войни. "Еманюел Макрон предлага да се изгради собствена армия, за да се защити Европа срещу САЩ, Китай и Русия, но Германия беше в двете световни войни - как това се отрази на Франция?

Започнаха да учат немски в Париж преди да дойдат САЩ. Плати за НАТО или не!", написа Тръмп. Вчера Тръмп обясни, че от парите, изразходвани за защита на други държави на САЩ им остава само Търговски дефицити и загуби. "Време е тези много богати държави или да платят на САЩ за великата военна защита, или да си се защитават ... и Търговията трябва да е свободна и честна", допълни Тръмп в Туитър.

EДНA OТ НAЙ-МAЛĸO ЗAДЛЪЖНEЛИТE дъpжaви в Eвpoпa имa възмoжнocт дa yвeличи пeнcиитe cи, бeз дa ce изпpaви пpeд ĸpизa, пoдoбнa нa гpъцĸaтa пpeз cлeдвaщитe дeceтилeтия, ĸaзa миниcтъpът нa тpyдa, ĸpитиĸyвaйĸи дeceтилeтнaтa нaглaca зa cтpoгa бюджeтнa диcциплинa. Cъc cтaбилeн иĸoнoмичecĸи pacтeж и нaй-ниcĸaтa бeзpaбoтицa в EC Чeшĸaтa peпyблиĸa yпpaвлявa eдин oт нaй-гoлeмитe бюджeтни излишъци в блoĸa и имa чeтвъpтaтa нaй-мaлĸa тeжecт зa пyбличния дълг. Tя e нaй-бoгaтaтa oт бившитe coциaлиcтичecĸи cтpaни в EC.

РУСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ
Владимир Путин коментира от Париж, че има смисъл за един силен икономически блок като Европейския съюз да иска да се защитава и военно, съобщава "Ройтерс". Коментарът му е във връзка с възмущението на Тръмп от петък, че обяснението на Макрон за европейска армия е "много обидно".

"Европа е мощна икономическа единица, мощен икономически съюз и съвсем естествено е тя да иска да бъде независима, самостоятелна и суверенна по въпросите на отбраната и сигурността", обясни Путин.

БИВШИЯТ ВЪНШЕН МИНИСТЪР
на Великобритания Борис Джонсън разкритикува политиката на правителството на Тереза Мей, наричайки я "театър" и отново заяви, че Лондон има време да промени курса си по въпроса, за да постигне по-добро споразумение с Европейския съюз.
Джонсън преди това беше заявил, че страната e на ръба на тотална капитулация в преговорите за Брекзит, добавяйки, че решението да остане в митническия съюз с ЕС би направило страната колония на ЕС.



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди