изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:59 EEST
У НАС    
Новини СТРАНАТА Е В ПЪЛЗЯЩА ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА. Хората са тежко недоволни от новите налози, които правителството налага. Това заяви на пресконференция съпредседателят на Демократична България и лидер на ДСБ Атанас Атанасов, който изведе оценката на партията за политическата обстановка в страната.Страната е в пълзяща политическа криза. Хората са тежко недоволни от новите налози, които правителството налага. Това заяви на пресконференция съпредседателят на Демократична България и лидер на ДСБ Атанас Атанасов, който изведе оценката на партията за политическата обстановка в страната.


БСП СТАВА ЗАКОНОВО ПРОДЪЛЖЕНИЕ на протестите. Столетницата съветва властта да се вземе в ръце. От няколко дни виждаме протести в няколко града на страната, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова ва брифинг в централата на партията. По думите на Нинова управляващите имат проблеми с хората на улицата. БСП подкрепя справедливите протести на хората, отново изтъкна лидерът на червените, но категорично отрече левицата да стои зад организацията на недоволството. Ще бъдем естественото продължение на исканията на хората на улицата, обеща тя. По думите на Нинова решения има, а мястото е в Народното събрание, начинът е със закони. В протестите Нинова вижда желание за смяна на модела. Това са не само социални протести, това са протести на средната класа, подчерта соцводачът. ГЕРБ да чуят гласа на хората, настоява социалистката.

ОТ ЕВРОКОМИСИЯТА ИЗИСКВАТ наблюдението над България да продължи. Три от шестте показателя (за независимостта на съдебната власт, законодателната рамка и организираната престъпност) могат да се считат за временно прекратени. Това е становището на Европейската комисия относно напредъка на България по механизма за сътрудничество и проверка, публикувано току-що на страницата на ЕК. В доклада е отчетено значителното влошаване на медийната среда в България през последните години, което изправя обществеността пред риск от ограничаване на достъпа до информация. Това може да има негативно въздействие върху съдебната независимост при наличие на персонални атаки срещу съдии в някои медии, пише в документа.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди