изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:37 EEST
ДА ПОМОГНЕМ НА БЕЗДОМНИТЕ ДА ПРЕЖИВЕЯТ ЗИМАТА    
Новини В област Добрич няма точни данни за регистрираните бездомни, а и техният брой не може да се прогнозира за предстоящ период от време. През зимата, като неписано правило, бездомните от малките населени места от областта, както и от населени места от други областиь идват в град Добрич,  за да оцелеят.

В студените дни на годината Областният съвет на Българския Червен кръст Добрич работи приоритетно в подкрепа на хора останали без дом и в риск от бездомност. За месеците ноември и декември организацията е осигурила финансиране за подпомагане с пакетирани храни, санитарно-хигиенни материали, медикаменти, дрехи и постелъчен инвентар. Подпомагането обхваща местата, които предлагат подслон - Център за временно настаняване на Фондация „Ръка за помощ”, Приюта към храм „Св.Троица”, както и временния дом (къща зад стоматологията), който Община град Добрич разкрива за четвърта поредна година.
С понижаване на температурите, броят на нуждаещите се увеличава, а ресурсите са недостатъчни.
Всеки  може да помогне на място, за да е помощта навременна, а потребността удовлетворена.

ОС на БЧК - Добрич


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 3.09 секунди