изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:35 EEST
ПО СВЕТА    
По светаНАД 400 ДУШИ СА БИЛИ РАНЕНИ, 14 от които тежко, на вчерашните протести в цяла Франция срещу увеличаването на цените на горивото и спадането на покупателната способност. Това заяви днес министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер. По негова информация вчера е имало 2034 протестни акции, в които са взели участие над 287 000 души. Силите на реда са задържали общо 282 души. Сред ранените има 28 полицаи, жандармеристи и пожарникари. От 1 януари 2019 г. цената на бензина ще се покачи с 3 евроцента, а на дизела - с 6,5, припомни. Една от причините за поскъпването на горивата е въвеждането на екологична такса за отделяните парникови емисии.



  • ЖЕРТВИТЕ НА ОГРОМНИЯ ПОЖАР в Северна Калифорния са вече най-малко 76. Огнеборците се опитват да овладеят най-смъртоносния горски пожар от столетие, но усилията им са саботирани от поривист вятър, който заплашва да унищожи постигнатото. Шерифът на окръг Бют Кори Хъния каза, че е установено местонахождението на няколкостотин души, но близо 1300 продължават да са в неизвестност. Пожарът е унищожил близо 10 000 жилища и 600 кв. км площи, откакто избухна на 8 ноември. В момента е овладян до 55 процента.
  • АВСТРАЛИЯ, ЯПОНИЯ, НОВА ЗЕЛАНДИЯ И САЩ подписаха сделка до 2030 г. да електрифицират 70 процента от територията на Папуа-Нова Гвинея. Споразумението беше сключено по време на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество (АТИС) в Порт Морсби. В момента едва 13 процента от населението на Папуа-Нова Гвинея може да разчита на надежден достъп до електричество. Инвестицията на САЩ и регионалните им съюзници се разглежда като кампания срещу нарастващото влияние на Китай в Тихоокеанския район. Пекин предоставя милиарди долари помощ и заеми за мащабни инфраструктурни проекти. В Папуа-Нова Гвинея Китай строи големи магистрали и болница.
  • В НАЙ-СКОРО ВРЕМЕ севернокорейският лидер Ким Чен-ун ще посети Куба и Венецуела. Обиколката му включва и Мексико – там той ще присъства на церемонията по встъпване в длъжност на новия мексикански президент Андрес Мануел Лопес Обрадор на 1 декември. В последно време КНДР активно развива отношенията си с Куба. В началото на ноември кубинският президент Мигел Диас-Канел бе на посещение в Пхенян и се срещна с Ким Чен-ун.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.20 секунди