изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:40 EEST
ПО СВЕТА    
По света

РУСИЯ РЕАКТИВИРА разузнавателна база от епохата на Съветския съюз в Куба, а експерти смятат, че може да отвори още бази, за да засили следенето си срещу САЩ, пише британският в. Daily Star. Сред Запада се засилиха опасенията, че плановете са ответна мярка на Русия, след като САЩ обявиха, че се изтеглят от двустранния Договор за ядрените сили със среден обсег на действие, сключен през 1987 г.




ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА АЛИАНСА Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон е арестуван в Япония след разпит в прокуратурата в Токио заради недекларирани доходи. Nissan Motor Co. изрази намерение да го уволни. Компанията, която се води от 64-годишния Гон, обяви, че има доказателство за сериозно нарушение след проведено вътрешно разследване, продължило няколко месеца. Производителят на автомобили добави, че председателят е използвал активи на компанията за лични нужди. Става въпрос за милиони долари. Грег Кели - един от членовете на съвета на директорите на Nissan Motors Co., също е задържан по подозрение в подпомагане на Гон да укрие парите. Двамата са присвоили 44,21 милиона долара от 2011 г. до 2016 г.

ПРЕЗИДЕНТЪТ НА РУСИЯ Владимир Путин и турският му колега Реджеп Ердоган издадоха нареждане за постояването на последния сегмент от морския участък на енергийния проект "Турски поток". По време на събитието руският лидер нареди на директора на Газпром Алексей Милер да разпореди на Pioneering Spirit - най-големия кораб в света за инсталиране на нефтени и газови платформи, да постави последната тръба от морския участък. Ердоган заяви, че "Турски поток", изграждан с нашите руски приятели, е важен исторически проект по отношение на двустранните отношение и енергийните политики в региона". През м.г. увеличихме търговския обмен с Русия с 30%, целта ни е да достигне 100 милиарда долара, съобщи той.

МИНИСТРИ на 27-те страни членки на ЕС постигнаха съгласие да не се водят разговори с Великобритания за предоговаряне на проектоспоразумението за Брекзит.

МИНИСТЪРЪТ НА ОТБРАНАТА на Румъния и кметът на Букурещ напуснаха позициите си в управляващата Социалдемократическа партия преди правителствени рокади. Председателят на партията Ливиу Драгня иска да засили контрола над партията с рокади след критики за управленския му стил и заради присъда за корупция. Драгня дърпа конците в управлението на страната, но официално не може да поеме премиерския пост заради присъда.

 

 

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.78 секунди