изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:52 EEST
ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ!    
Общество Днес своя 75-и рожден ден празнува д-р Желязко Железов.


Той е роден на 23.11.1943 г. в с. Царевец, Добричко. Средното си образование получава в Добрич. През 1963 г. е приет за студент във Варненския медицински университет, който завършва през 1969 г. Веднага е назначен на работа като ординатор в акушеро-гинекологично отделение на Окръжната болница в Добрич, където през 1974 г. придобива и съответната специалност. От 1976 г. е преназначен в кабинета за „борба със стерилитета“, завеждан тогава от д-р Христо Няголов, като след пенсионирането на същия, го оглавява по пенсионирането и през 2005 г.

В своята област д-р Железов се изгражда като един от водещите специалисти. С висока квалификация, добър  както като диагностик, така и като оператор, то е един от стълбовете на окръжното АГ-отделение. Безспорен е приносът му в осъществяването на борбата със стерилитета в Добрички регион. През ръководения от него специализиран кабинет в продължение на почти 30 години да преминали хиляди нуждаещи се от помощ семейства, като постигнатите резултати да много добри.

Непосредствено преди пенсионирането си създава собствен медицински център „ЖАК“, в който продължава да упражнява професията си като търсен специалист.

Следва да се отбележи и неговата активна обществена дейност. В продължение та 16 години /1991-2007/ е непрекъснато общински съветник, като през последните три мандата /1995-2997: е избиран за председател на Постоянната комисия по здравеопазване и социални дейности.

Контактен, отзивчив към нуждите на пациентите, безотказен в работата, колегиален и етичен, със стремеж за постоянно усъвършенстване в специалността - така може да бъде охарактеризиран д-р Желязко Железов.

В деня на неговия юбилей колегите му и редакцията на вестник „Нова добруджанска трибуна“ желаят много здраве и дълголетие – на него и цялото му семейство!

Доц. д-р Ташо ТАШЕВ

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди