изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:14 EEST
У НАС - НАКРАТКО    
НовиниЗА ДЕЕСКАЛАЦИЯ на напрежението между Русия и Украйна призоваха президентите на България и на Полша Румен Радев и Анджей Дуда на съвместната си пресконференция днес в София. Полският президент е на официално посещение у нас.       


С тревога обсъдихме ескалацията на напрежението между Русия и Украйна в Черноморския регион. Призоваваме за сдържаност, за разум, за възможно най-бърза деескалация чрез диалог, без употреба на сила, при гарантиране на свободата на гражданското корабоплаване, с незабавно връщане и освобождаване на моряците и корабите от страна на Руската федерация, каза президентът Румен Радев. За нас, като съседни страни в този регион, е изключително важно да не допуснем по-нататъшна ескалация, заяви българският държавен глава. Трябва да признаем, че Брекзит е лоша новина за ЕС, коментира президентът Радев въпрос за Брекзит и бъдещето на Европа. Уважаваме суверения избор на гражданите на Великобритания, но в същото време там работят, учат и живеят много българи, и още повече поляци, както и други граждани на ЕС.

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ Бойко Борисов се срещна с полския държавен глава Анджей Дуда, който е на официално посещение в България. Двамата акцентираха върху отличното състояние на двустранното сътрудничество и приветстваха 100-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Полша. По време на срещата бе отбелязан и интензивният политически диалог на всички равнища, който спомага за конструктивното взаимодействие и сходните позиции на България и Полша по редица въпроси от европейския и международния дневен ред. „Страните ни споделят сходни позиции за ролята на кохезионната и общата селскостопанска политики, които са от ключово значение за целия ЕС и са важен инструмент за растеж, конкурентоспособност и създаване на работни места“, каза премиерът Бойко Борисов.

МВнР с предупреждение заради въведеното военно положение в Украйна. По информация на българското посолство в Киев от 9 часа на 28 ноември до 9 часа на 28 декември в Украйна е въведено военно положение. То обхваща областите: Виницка, Луганска, Николаевска, Сумска, Одеска, Харковска, Черниговска, Херсонска, Донецка и Запорожска. Възможно е ограничаване правата и свободите на гражданите, а именно правото на свободно придвижване, неприкосновеността на кореспонденцията, включително телефонна и електронна, изразяване на убеждения и др. Препоръчва се на българските граждани да ограничат пътуванията си до Украйна и особено в областите, за които е обявено военно положение. При необходимост сънародниците ни могат да се свържат с българското посолство в Киев на следните телефони: +380 44 246 72 37 и +380 44 246 76 72, както и с българското Генерално консулство в Одеса на телефон +380 68 293 00 48.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.83 секунди