изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 17:32 EEST
У НАС - НАКРАТКО    
Новини"БОНУС-МАЛУС" нарушава граждански права - това се посочва в становище от омбудсмана Мая Манолова до председателя на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова. Становището е по повод общественото обсъждане на проект на наредба, който предвижда въвеждане на системата "бонус - малус" и промяна на размера на застрахователната премия според поведението на водача на моторното превозно средство. Манолова е изразила категоричното си мнение, че проектът на наредбата нарушава правата и интересите на гражданите, защото остава впечатление, че в нея са изведени на преден план интересите на застрахователите.

Омбудсманът подчертава, че според Кодекса на застраховането по задължителната "Гражданска отговорност" на автомобилистите са застраховани собственикът, ползвателят и държателят на МПС. Това изключва автоматично МПС като обект на начисляване на клас "бонус-малус", се посочва в становището. Манолова обръща внимание още, че не е редно собственик на МПС да носи отговорност за поведението на друг шофьор, извършил нарушение със същия автомобил.

БСП ПОДКРЕПЯ ИСКАНИЯТА на протестиращите пенсионери за преизчисляване на всички пенсии. Това стана известно след среща в Народното събрание на лидера на БСП Корнелия Нинова с представители на протестиращите пред събранието пенсионери. Нинова заяви, че ще предложат в бюджета на ДОО да залегне преизчисляването на всички пенсии. Посочваме източника на средства - увеличаването на максималния осигурителен праг, каза тя. По думите й преизчисляването ще струва около 800 милиона лв. на бюджета. Ние сме единствената партия, която през 2008 г. реално при управление е преизчислила всички пенсии, посочи Нинова. По думите й сегашният размер на пенсиите изостава много от цените, които се вдигат в последните месеци.

ПРАВИТЕЛСТВОТО прие проект за инвестиционен разход "Осигуряване на летателната годност на самолети МиГ- 29". Документът е разработен в съответствие с необходимостта от осигуряване на летателната годност на част от самолетите МиГ-29. Основните параметри на проекта за инвестиционен разход са: брой самолети - 8; ориентировъчна цена - до 81 294 416 млн. лв. без ДДС. Проектът за инвестиционен разход за осигуряване на летателната годност на самолетите МиГ-29 е пряко свързан с изпълнението на задачата по Air Policing в единната интегрирана система за ПВО на НАТО (NATINAMDS).


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди