изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:56 EEST
ДЕПУТАТИТЕ С ПЕНСИЯ ОТ 1400 ЛВ. НА 55?; "ДЕЙЛИ СТАР": БЪЛГАРИН Е СИНОНИМ НА ИЗМАМНИК ДОРИ ПРИ РИБАРИТЕ    
НовиниКНСБ се обяви срещу депутатската пенсия, надхвърляща 1400 лв. се казва в официално становище на синдиката, изпратено до Парламентарната комисия по социална политика и до медиите, предаде БГНЕС. Позицията на синдиката е по повод законопроекта депутатите да се пенсионират на 55 години с пенсия от 70 на сто от депутатската им заплата.

 В. "Сега" съобщи, че вносители на законопроекта са трима депутати от "Атака" - Ваню Хърков, Христо Попов и Илиян Илиев, получена е подкрепата от четирима народни избранници от БСП - Иван Даков, Костадин Кобаков, Станка Маринчева и Борис Николов. "За" са независимите Петър Берон и Йордан Величков, както и депутатите от БНД Николай Свинаров и Валентин Милтенов. Симпатии към проекта проявява и другият парламентарен зам.-председател - Юнал Лютфи от ДПС. Базовите заплати на редовите депутати вече са около 2100 лева.

***************************
"Българин" се превръща в синоним на "измамник" и западните медии започват да приписват на българския почерк всеки опит за анонимна измама. Вестник "Дейли стар" публикува черно-бяла снимка на трима рибари с огромна 40-килограмова щука, изпратена им от Клуба на рибарите на щука във Великобритания. Клубът организирал конкурс с щедри награди за най-голямата уловена щука. Снимката им била изпратена от анонимен подател и членовете предполагат, че тя е използвана само като стръв, за да се види дали ще клъвнат на измамата. Естествено опитните британски рибари не се хванали на уловката, но възмутено изпратили снимката до вестника, за да разобличат публично измамниците. В съпътстващия текст те написали, че не знаят откъде е изпратена снимката, но тъй като е от Източна Европа, предполагат, че най-вероятно е дошла от България. Дигиталните технологии позволяват лесно да се мами със снимки, пише "Дейли стар". Измамата била разкрита от британския рекордьор по улов на щука Невил Фиклинг, според когото този вид риба може да стигне най-много 20-25 кг.
НДТ – 30 ноември 2008 г.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди