изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:40 EEST
ТРЕНТО СТИГНА ДО МАЧА ЗА ТИТЛАТА    
Спорт Италианският волейболен гранд Трентино Волей (Тренто) се класира отново за финал на световно клубно първенство след 2012 година, когато спечели последната от 4-те си титли. Воденият от Анджело Лоренцети тим се наложи над руския Факел (Новий Уренгой) с 3:1 (22:25, 25:14, 25:16, 25:19) във втория полуфинал на клубния Мондиал в Полша, игран в Ченстохова.

Така трентинци имат възможността да спечелят безпрецедентна 5-а световна клубна титла. На финала Тренто ще спори за трофея с миналогодишния финалист - другия италиански гранд Кучине Лубе (Чивитанова). Това ще бъде едва втория финал в историята на световното клубно първенство, в който се срещат два отбора от една и съща страна. От друга страна това ще бъде първият път от 2012-а насам, когато няма да има руски отбор на финала на клубния Мондиал.

Двата тима играха равностойно в първия гейм на мача до 21:21, след което руснаците направиха 3 последователни точки. Факел се възползва от първия си геймбол и поведе след 25:22 след атака на Дмитрий Волков. Тренто бързо наложи тотална доминация в останалите части и благодарение на играта на сръбския национал Урош Ковачевич и Лука Ветори ги спечели убедително, а с това и крайната победа с 3:1, с което се класира за финала.

Именно Ковачевич и Ветори станаха най-полезни за Тренто с 18 и 16 точки за победата. За тима на Факел Артур Удрис и Дмитрий Волков реализираха съответно 18 и 17 точки.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди