изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-05 @ 00:29 EEST
ОБЩИНАТА РАЗГЛЕЖДА ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА СИ С ВЕЛИЧКО НАЙДЕНОВ?    
СпортТочно след една седмица ще стане ясно дали Община Добрич ще продължи участието си в акционерното дружество на ПФК “Добруджа”.

За предстоящата сесия на Общинския съвет Владимир Калчев ще изготви докладна записка, която съветниците да гласуват дали Общината да продължи да участва в дружество, което трупа загуби или да прекрати вещото право на ползване на обектите, които е дала като апорт в АД-то.
На заседанието на няколко постоянни комисии вчера присъства и изпълнителният директор на клуба Роман Георгиев. Той бе попитан защо дружеството е на загуба и има ли виновни лица?
“Да, има виновни лица. Най-вероятно това са собствениците – “Булнет комуникейшън” и Общината. Те са задали цели и тези хора в мое лице ги изпълняват. Изхарчени са определен брой пари за тези цели. Явно, дадените обекти не стигат не само за издръжката на отбор в “А” група, но и на тим в “Б” дивизия. Колкото затова, кой е виновен за натрупаните загуби, искам да кажа, че има акционери и че те трябва да отговарят на този въпрос”, заяви Роман Георгиев.
Пламен Припърженски го попита дали е запознат с устава на АД-то и след като не са стигнали парите за осъществяването на целите, той обърнал ли се е към Общината, за да ги уведоми, че трябват още пари.
Ясен Пенчев каза, че оценката, която може да получи ПФК “Добруджа” АД, е лош мениджмънт, което било видно и от резултатите. “Смятам, че трябва да насочим повече контрола върху в дружеството. Трябва внимателно да оценяваме работата на нашите представители в АД. Винаги ми е било чудно как общинарите са нямали достъп до информацията. Смятам, че трябва да се запознаем с подробния отчет за приходите и разходите за последните години, с оборотната ведомост за същия период и в кои вестници са излезли годишните отчети на дружеството”, заяви Пенчев.
Роман Георгиев каза: “Като слушам Ясен Пенчев, излиза, че ПФК “Добруджа” АД е партизанска организация. Има финансов отчет и всички ревизии от ДФК и данъчното, но никой не си е направил труда, за да се запознае с тях. Това, което мога да кажа, е, че представителите на Общината в АД са запознати с документацията. Съгласен съм, че оттук нататък трябва да се сложат рамки на взаимоотношенията между акционерите” - сподели изпълнителният директор Р. Георгиев.
“9 години отборът на Добруджа бе в “А” група без подобно акционерно дружество. Мисля, че в Добрич футболът не е единственият спорт. Има и други спортни клубове. Парите от тези обекти биха се употребили за други неща, които са наложителни. Съветниците трябва да решат дали Общината ще продължи да бъде в губещото АД, или ще оттегли своите обекти”, каза Георги Желев.
Кметът на града Детелина Николова заяви, че проблемът не е еднозначен и че общината като съдружник също отговоря за загубите. Тя запозна съветниците, че Общината като участник с 45% в дружеството трябва да вземе под внимание, че предстои да се заделят пари за реконструкция за стадиона и за ремонт на паркинг, апортиран в АД-то. Това било задължение и на двете страни.
На сесията, която е на 26 май, е поканен да присъства председателят на Надзорния съвет на ПФК “Добруджа” АД Величко Найденов, който вчера остана учуден от факта, че сред съветниците вече сериозно се говори, че Общината може да прекрати вещото право на ползване на обектите.
“След сесията ще решаваме за селекцията и кой ще бъде треньор на отбора”, каза още Роман Георгиев. Според него всичко зависело от решението на общинските съветници. НДТ
 


Сходни връзки

ОБЩИНАТА РАЗГЛЕЖДА ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА СИ С ВЕЛИЧКО НАЙДЕНОВ? | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди