изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-05 @ 08:37 EEST
БОЛЕН СЪДЕБЕН ЗАСЕДАТЕЛ ОТЛОЖИ ДЕЛОТО НА ОТРОВИТЕЛКАТА РУМЯНА    
Ред и сигурностАко бъдел назначен нов съдебен заседател, делото трябвало да започне отначало

Насроченото за вчера заседание на Окръжния съд в Добрич по делото срещу обвинената в опит да отрови съпруга си и две подбудителства за убийството му Румяна Савова, бе отложено. Заедно с нея пред съда застават и трима варненци, на които тя е плащала, за да убият мъжа й.
Повече от половин час обвиняеми, свидетели и столични адвокати, сред които и Даниела Доковска, чакаха в съдебната зала започването на делото. Накрая стана ясно, че един от съдебните заседатели - Митко Димов, е настанен в Александровска болница. Той се бил обадил в съда, но съдебният състав едва вчера узнал за това. След като със съдействието на медиите съдиите се свързаха по мобилния телефон с Димов, за да удостоверят, че е в болница в София, бе решено делото да се отложи. Първата възможна дата за столичните адвокати бе едва 14 и 15 октомври.
Стана ясно, че такъв казус в добричките съдилища до момента не е имало. Според последните изисквания на закона, трябвало към съдебните състави да бъдат назначени запасни съдебни заседатели, които да проследяват делото от самото му начало и при необходимост да заместят някого от заседателите. Такава практика в съда в Добрич нямало. За да бъде назначен нов заседател, трябвало делото да започне отначало, тъй като в българското правораздаване принципът на непосредствеността бил основен.
След края на заседанието Румяна и нарочената от нея жертва - бившият й съпруг Стамен Савов, имаха разгорещен разговор пред съдебната зала, който тя приключи видимо ядосана.
В коридорите на съда се чуха коментари, че евентуална бременност би спасила Румяна от излежаване на ефективна присъда поне една година - до навършване на едногодишна възраст от детето.
За делото вчера бе пристигнал от чужбина и лекар - д-р Георгиев, който е преглеждал Стамен след първите опити на съпругата му да го отрови с татул. Той увери съда, че ще се върне в България, за да даде показания и през октомври.
Припомняме, че 34-годишната бивша медицинска сестра Румяна Савова е обвинена в опит да убие съпруга си - арендатора Стамен Савов, и две подбудителства към убийството му. Заедно с нея подсъдими са и варненците Ивелина Иванова, Данаил Илчев и Георги Николов. Тя ги е наемала на два пъти да застрелят съпруга й. Те пък вместо да сторят това, я завличали с пари - общо 13 952 лева, които самият арендатор дал на жена си. Тя прибегнала към наемането на убийци, след като опитите й да отрови Стамен с татул се оказали безуспешни. Според експерти, животът на арендатора е бил в опасност. Замисълът на Румяна бил разкрит от гадателка, при която тя ходела.
 


Сходни връзки

БОЛЕН СЪДЕБЕН ЗАСЕДАТЕЛ ОТЛОЖИ ДЕЛОТО НА ОТРОВИТЕЛКАТА РУМЯНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди