изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-18 @ 15:11 EEST
САМОЧУВСТВИЕТО    
ЛюбопитноСамочувствието е част от това, което сте вие отвътре, то е неизменна част от вашата красота. Без претенции за изчерпателност, ще се спрем на някои опорни точки на самочувствието.



Каквото и да става, бъдете винаги себе си.
Мислете само за хубавите неща, които имате и не съжалявайте за тези, които нямате. Какъв е смисълът да съжалявате, че не сте висока, слаба и със зелени очи, ако това не може да се промени. Радвайте се на това което сте. Всеки човек е различен, единствен, неповторим и това е, което прави живота интересен и прекрасен.

Разбира се, за това как изглежда човек, какво излъчване има от изключително значение е както външния му вид, така и неговата същност, неговата душа. В нея е събран букет от безброй характеристики като доброта, любов, справедливост, деликатност, егоизъм, завист, ревност, мързел и много други, които в крайна сметка оформят една личност. Положителният баланс от лични качества е сериозно основание за добро самочувствие.

Свободното си време използвайте ефективно - погрижете се за външността си или се обогатете духовно - в разговори с приятели, четене, театър, телевизия, спортуване и др. Това не е загубено време, защото във всяко от тези занимания, освен удоволствие има и полезно зрънце, обогатяващо личността ви.

Харесвайте се.
Сама вземайте решения, засягащи собствените ви действия.

Мислете за хубавите неща у себе си и забравете автокритиката.

Опитвайте се, да се показвате в добра светлина като изтъквате качествата си и забравяте за недостатъците си.

Научете се да говорите първо за добрите неща в себе си и около себе си, а за лошите - ако остане време.

Не се подценявайте и не се измъчвайте за грешки, които сте допуснали. Безмаслено е.
Всеки ден отделяйте време само за себе си, за да правите това, което вие искате в момента. Отделяйте време за външния си вид, като следвате уроците на тази книга.

Правете си от време на време подаръци. Те повишават самочувствието и настроението ви.
Забравете злобата, омразата и завистта. Те измъчват самите вас, развалят настроението ви и се отпечатват на лицето ви. Мрачните и зли хора са грозни.

Не е нужно да обичате враговете си, но заради собственото си здраве и щастие е по-добре да прощавате.

Запомнете! Да, стареенето е естествен процес, но всеки може да направи нещо за неговото забавяне. Веселите, бодрите и слабите хора се запазват по-дълго млади от намръщените, злобните и пълните хора. Здравословният начин на живот е изключително важен фактор против стареенето.
 


Сходни връзки

САМОЧУВСТВИЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди